Manchester City:

Vi börjar med en pudel: Det blev ju nämligen inte alls som jag gissade; att Manchester City skulle försöka att så långt det går kontrollera tillställningen på Santiago Bernabéu – utan vi bjöds i stället på ett sjöslag i Madrid innehållandes hela sex mål och slutade 3-3. Bernardo Silva gav City ledningen på frispark direkt i matchöppningen och innan klockan passerat en kvart hade Real Madrid vänt på steken när Eduardo Camavingas distansskott styrdes in via Rúben Días och Rodrygo slog till. I andra halvleken återtog City ledningen via två mål inom fem minuter från Phil Foden och Josko Gvardiol innan Fede Valverde fastställde slutresultatet till 3-3 med ett riktigt vackert mål. Svängigt värre.

Det var oavgjort inför returen på engelsk mark även i förra säsongens CL-möte de båda lagen emellan. Då stod City för säsongens bästa prestation i en mäktig 4-0-överkörning där Real Madrid inte hade en sportmössa. Det återstår att se om Pep Guardiolas lag kan åstadkomma något liknande här. I helgen kopplade City greppet om Premier Leagues titelstrid när Luton besegrades med 5-1, samtidigt som Arsenal och Liverpool förlorade. Formen är minst sagt god med 27 raka utan förlust.

Kyle Walker saknades i Madrid, när City hade problem med Rodrygo och Vinicius på Reals vänsterkant. Walker har missat de fyra senaste matcherna men var med i truppen mot Luton och kan vara tillbaka här, vilket är en rejäl boost för Guardiola. Walker är så viktig med sin snabbhet och fysik. Kevin de Bruyne var också tillbaka i startelvan mot Luton, och Nathan Aké var återigen med i truppen efter skada. Så frånvaroläget ser bra ut för City inför returen där endast John Stones, som missade Luton efter en skavank, är osäker. Kuggen Rodri vilades dessutom för ovanlighetens skull.

Real Madrid:

Carlo Ancelottis lag vill förstås få revansch efter fjolårets uttåg och reser till Manchester med förhoppning om avancemang på Etihad Stadium, efter 3-3 i Madrid. I vanliga fall är det Pep Guardiola som brukar vrida och vända taktiskt inför stora Champions League-matcher, men i första mötet på Santiago Bernabéu var det Ancelotti som bjöd på de taktiska överraskningarna när han flyttade Rodrygo till sin föredragna position på vänsterkanten – där han så sällan fått operera på – och i stället använde Vinicius i en mer central position. De båda brassarna samverkade för att överbelasta Citys högerkant, där Walker saknades ordentligt, vilket gav goda resultat och Real hotade rejält längs vänsterflanken. Rodrygo gjorde också Reals 2-1-mål och har varit i gott målslag även i ligaspelet.

Till returen kommer Ancelotti på nytt tvingas till förändringar, även om det inte lär bli allt för stora sådana. Aurélien Tchouaméni, som agerade mittbackspartner till Antonio Rüdger i första mötet, är avstängd och kommer således inte till spel. Nacho Fernández ser ut att ligga närmast till hands för en startplats, även om Éder Militão är tillbaka från sin långvariga skadefrånvaro och hoppade in i lördagens 1-0-seger borta mot Mallorca. Sedan tidigare är David Alaba och Thibaut Courtois skadade.

City knyter ihop säcken

3-3 efter första mötet, men fördel City att säkra avancemanget hemma på Etihad Stadium. Man ska aldrig underskatta Real Madrid i de här sammanhangen, men jag håller Guardiolas City snäppet högre – särskilt på hemmaplan – och tycker att det tydliga favoritskapet på engelsmännen är befogat. City får tillbaka De Bruyne och troligtvis även Walker, samtidigt som Real får klara sig utan avstängde Tchouaméni, vilket är ett avbräck, och Manchester City har vunnit de tre senaste hemmamatcherna under Pep mot just Real (2-1 2020, 4-3 2022 och så 4-0 2023). Den raka ettan finns till 1,70 hos Betinia . Vi bjöds på sex mål och med så oerhört många skickliga offensiva spelare som äntrar Etihads gräsmatta finns goda möjligheter till nätrassel även i returen. 1 & över 1.5 mål finns till 1,90 hos Betinia .
This is the stats tab
This is the post tip