Mitt spel: Sheffield United +2,5 till 1.725 hos bet365.

Manchester City tar emot Championship-laget Sheffield United i FA-cupens semifinal!

En spännande match där City kommer från ett avancemang mot Bayern Munchen med 4-1 och kanske har Pep Guardiolas City aldrig sett bättre ut än man har gjort de senaste månaderna. Femton raka matcher utan förlust där endast tre av dessa har slutat oavgjort.

Sheffield United har så gott som säkrat andraplatsen i the Championship vilket innebär uppflyttning till Premier League. Man har även träffat en fin form så här på slutet av säsongen med sex segrar på de senaste sju matcherna

Ett roterat City?

Det som gör den här matchen intressant ur ett spelperspektiv är rotationen. Jag har ohyggligt svårt att tro att Pep Guardiola ställer ut samma elva som man spelat med i Premier League och i mötena mot Bayern Munchen. Man går en kamp mot Arsenal om ligatiteln och kommer nu ställas mot Real Madrid i semifinal av Champions League. Redan på onsdag ställs man i DEN matchen mot Arsenal som troligtvis kommer avgöra årets Premier League, och fokuset från City måste ligga på den matchen.

Sheffield United är inte heller ett lag att underskatta. I kvartsfinal slog man ut Tottenham med 1-0, så man har gjort det förut. Jag tror så klart inte att Sheffield går ut och kör över City på “nya Wembley”, men jag tror ändå att Sheffield har en chans att stå upp ganska bra mot ett City som måste rotera för att klara av den här säsongsavslutningen.

Mycket hänger som sagt på att City roterar en hel del i startelvan, så där får man hålla ögonen lite öppna. Jag väljer att tro på en jämnare match än många kanske förväntar sig, och spelar Sheffield United asian +2,5 till 1.725 hos bet365!
This is the stats tab
This is the post tip