Ett superderby i Premier League! En match som många i praktiken tror avgör vilket lag som blir ligamästare.

Det kommer bli en av Uniteds två bittra rivaler som plockar hem Premier League den här säsongen. Frågan är vart supportrarna vill att titeln ska hamna. Här kan The Red Devils avgöra utgången. Vinst för City i detta derby och det mesta talar för att de regerande mästarna försvarar titeln.

Jag tycker det är helt galna odds här för att vara ett Manchester-derby. Visst har City varit bättre än United den här säsongen och spelar för ligatiteln men United spelar för en Champions League-plats och sin heder och efter 0-4 borta mot Everton senast tror jag att United kommer vara lika motiverade som City i det här mötet. Dessutom inför hemmapubliken på Old Trafford och efter massiv kritik från fans och media. Det går inte att gömma sig här och nu i ett derby mot City. Inte efter den senaste insatsen mot Everton mm.

I skrivande stund står United i 7.50 att vinna matchen. På hemmaplan! City ger 1.44. På bortaplan. Ungefär som om de möter Cardiff... Mitt spel bygger egentligen helt på oddsen här för det är ju i grunden det vi spelar på. Det är för stor skillnad. City ska inte vara så här stora favoriter i ett derby på bortaplan. Värdet hittas på hemmalaget.

I helgen åkte Solskjaers gäng på en 0-4 förlust mot Everton vilket var lagets sjätte förlust på de åtta senaste. Ett uselt facit och svaga insatser. Det finns dock många exempel på derbyn där den senaste statistiken inte spelat någon som helst roll och den senaste förlusten mot Everton tror jag bara är tändvätska för United här.

City är bra men de saknar en av världens bästa spelare i Kevin De Bruyne. Utan De Bruyne tappar City fart vid omställningar och blir sämre i djupled. Det är ett stort avbräck.

Jag kan inte låta bli de höga oddsen på United. De finns flera intressanta odds att välja bland. Jag fastnade till slut för 2.80 på dubbelchans 1X. När fick vi senast 2.80 på att United skulle ta en pinne på Old Trafford?! Ett derby är ett derby och det saknas inte grundkapacitet i United!

Speltips: 1X - odds 2.80 bet365

Preliminära startelvor:

United
De Gea, Young, Lindelöf, Smalling, Shaw, Herrera, McTominay, Pogba, Lingard, Lukaku, Rashford

City
Ederson, Walker, Stones, Laporte, Mendy, Fernandinho, Silva, Sterling, Silva, Aguero, Sane

This is the stats tab
This is the post tip