Rivalmöte mellan Manchester United och Liverpool denna söndagskväll.

Senaste möten
Man Utd - Liverpool 3-2 (FA-cupen)
Liverpool - Man Utd 0-0

Premier League
2. Manchester Utd 33 19 10 4 64:35 67
6. Liverpool 33 15 9 9 55:39 54

Man Utd hemma
16 9 3 4 34:21 30

Formen
V, V, V, O, V

Senaste match
Man Utd - Roma 6-2

Liverpool borta
16 7 6 3 30:19 27

Formen
F, V, O, O, O

Senaste match
Liverpool - Newcastle 1-1

Preliminära elvor (Whoscored)

Man Utd (4-2-3-1) Henderson - Wan-Bissaka, Bailly, Maguire, Shaw - Fred, McTominay - Rashford, Fernandes, Pogba - Greenwood

Saknar: Martial, Jones
Osäkra: -

Liverpool (4-3-3) Alisson - Alexander-Arnold, Fabinho, Kabak, Robertson - Thiago, Wijnaldum, Milner - Salah, Firmino, Mané

Saknar: Matip, Kelleher, van Dijk, Gomez, Henderson
Osäkra: Philips, Jones

Hatmöte mellan Manchester United och Liverpool. Med tanke på det inte handlar om fullsatta läktare, och att Liverpool gjort en kass säsong, så är det kanske inte så stora spänningar den här gången. Men på planen finns det alltid en extra krydda när dessa två möts. United är laget som kan se sig själva i spegeln av de två. Ole-Gunnars gubbar har bara torskat fyra ligamatcher, lika många som City, den här säsongen och kommer senast från att ha krossat Roma med 6-2 i Europa League. Det betyder att United kan välja att ställa sitt bästa möjliga lag på benen här, för att sedan åka ned till Rom och spela hem resultatet med ett mer B-betonat lag. Det är klart att Roma inte ska kunna vända på den steken. Det tror de knappast ens själva på italienarna.
Så det gör att förutsättningarna här blir lite mer intressanta. Visst, United behöver inte vinna den här matchen. Andraplatsen ser ut att gå deras väg med tanke på att Leicester föll under gårdagen. Men å andra sidan skulle en trepoängare här mer eller mindre säkra den andraplatsen med fyra omgångar kvar att spela. Och det hade förstås varit att föredra. Sedan förstör man nog gärna Liverpools minimala chanser att nå Champions League samt sätter press på dem att ens nå Europa League nästa säsong.
Jag tror inte att United är så sugna på att kasta bort sin fina svit på 13 raka utan förlust i ligan.
Klopp har heller aldrig slagit United på bortaplan under sin tid. Krysset är fullt tänkbart här men jag tror faktiskt att United tar det, även fast de egentligen inte måste. Liverpool har varit så under isen hela året och United så pass stabila.

SPELTIPS
Min insats går på United asian hcp 0 (pengarna åter vid kryss) till 2.06 hos Bethard (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip