Speltips: Manchester City vinna båda halvlekarna @ 1,72 - bet365 -

Sheffield United valde att parkera bussen i sin senaste bortamatch när man gästade Aston Villa på Villa Park. Det höll så när på att falla ut perfekt.

Aston Villa tryckte på men hade svårt att forcera muren och när de väl kom igenom så fanns Wes Fodringham på plats. Hade även marginalerna med sig gällande VAR och klarade sig undan straff och fick med sig en fasthållning på keepern när väl Villa satte en boll i maskorna. I slutet av matchen chockade man publiken när ex-Villa anfallaren Cameron Archer stötte in ett mål för The Blades. Han fick dock ej bli matchhjälte då Villa kvitterade på stopptid men ärligt talat så var nog Chris Wilder på Sheffieldbänken nästan lika nöjd med en poäng som tre för det var en pinne man kom till Birmingham för att försöka ta med sig hem till stålstaden.

Helt omvänd taktik i senaste (hemma)matchen mot bottenkollegan Luton. Där hade man en betydligt mer tro på sig själva och elvan var mer offensivt balanserad. Låg under med 0-1 i paus men Oliver McBurnie och Anel Ahmedhodzic satte mål fram till 2-1 i andra halvlek, dessvärre sabbade två bisarra självmål festen och åter igen kammande man noll.

Skiljer nu sju poäng till närmaste laget ovanför nedflyttningsstrecket, så det börjar bli många poäng att ta ikapp.

Har trassel i truppen till denna match då både Anel Ahmedhodzic och Gustavo Hamer är avstängda. James McAtee är på lån från Man City och får ej lira. John Egan, Chris Basham och Daniel Jebbison dras alla med skador och förväntas missa matchen.

City ångar på efter vinsten senast

Tabellfyran Manchester City hade inga större problem att besegra Everton senast. Låg under med 0-1 i paus, men i andra halvlek kvitterade man efter dryga tio minuter och sedan fick man straff och kunde på slutet stänga tillställningen genom en fräck lobb av Bernardo Silva. Borde även ha vunnit matchen mot Crystal Palace men drog där på sig straff i 90+5 och fick nöja sig med 2-2.

Har garanterat studerat Sheffields match mot Aston Villa noga och filat på nycklar för att låsa upp ett förväntat tight försvar. I vår bok heter lösningarna kantspelet. Jack Grealish och Bernardo Silva kommer vara viktiga pjäser som ska ta sig runt på flankerna / servera bollar till anfallarna Phil Foden & Julian Alvarez.

Ännu inte helt klart om Jeremy Doku & Erling Haaland missar matchen men räknar ej med duon och sedan om de mot förmodan kan skaka av sig skadorna i tid så blir det bonus. Ruben Dias dras med sjukdom och är osäker till spel. Kevin De Bruyne på väg tillbaka men lär inte vara redo för match än.

Att Manchester City ska vinna får man knappt insatsen tillbaka på och även på diverse andra spel som rör hemmalaget är det väldigt låga odds på. Det vi till slut fastnade för är att hemmalaget vinner båda halvlekarna. Man spelar på hemmaplan, möter seriens sämsta lag, har även utan Haaland bra kraft framåt i tex Foden, Alvarez och Silva, kommer till matchen i bra målform då man gjort 15 mål på de fem senaste alla tävlingar inräknade. Får ej tappa mer i jakten på lagen som är ovanför dem.

City lär äga boll större delen av matchen och då kommer man även att skapa chanser på löpande band. Får förhoppningsvis ett tidigt mål att bygga på och då kan man spela ut och trycka in ett par kassar till i vardera halvlek mot ett Sheffield som inte lägger någon större vikt på målskillnaden utan hoppas kunna vinna kommande matcher mot betydligt enklare motstånd. Visst vill man alltid ta poäng men i bland måste man prioritera och se det realistiskt. Vi tror på en bekäm hemmatriumf i Manchester.

Spelet sitter om Manchester City vinner båda halvlekarna
This is the stats tab
This is the post tip