Arsenal gästar Man City på lördagen.
Mitt speltips: Man City vinner och håller nollan. Bethard eller FastBet .

Arsenals vinnarodds är det högsta de någonsin haft i Premier League. Mardrömsstart för Arsenal i ligan. Trodde de skulle kunna nypa en poäng mot Chelsea förra veckan, men det var brutal klasskillnad och Arsenal skapade noll av värde. Där och då kändes allt väldigt mörkt som Arsenalsupporter, men i veckan har det ändå kommit ett par positiva nyheter:
- Aubameyang gjorde hattrick mot WBA i ligacupen.
- Lacazette gjorde comeback.
- Ödegaard spelade direkt och gjorde en bra insats.

Klart det är bra för Arsenal att ha de där tre spelarna tillgängliga (Aubameyang kunde bara hoppa in mot Chelsea förra helgen, nu lär han starta). Men insatsen mot WBA är svårvärderad eftersom motståndet höll League 2-klass (spelade i stort sett ett U23-lag). Positivt såklart att Arsenal fick göra mål och vinna efter den otroligt svaga inledningen. Men jag tror inte det är spikrakt uppåt härifrån för Arsenal, finns fortfarande stora problem i truppen som inte är tillräckligt bra helt enkelt.

Man City saknar återigen KDB och Foden. Avbräck såklart, men truppen är som bekant extremt bred. Lätt att glömma bort att defensiven är väldigt bra. 19 nollor i fjol och senast mot Norwich var de totalt dominanta och släppte bara till ett enda skott mot mål på 90 minuter. Släppte till desto mer mot Spurs, men då spelade de också svage Aké samtidigt som Walker också saknades (viktig med sin snabbhet). Nu lär det bli Laporte och Dias - det är bättre. Bör kunna hålla bollen och begränsa ett svagt Arsenal till ett fåtal chanser.

Bägge ligamatcherna ifjol slutade 1-0 till Man City. Blir inte så förvånad om de tar ledningen och nöjer sig med att kontrollera matchen i stället för att gå för fler mål. Därför vågar jag inte backa -1,5 på City (till lägre odds dessutom). 1-0 känns betydligt mer troligt än 3-1. På de sju senaste ligamatcherna inbördes har Arsenal skrapat ihop ett enda eget mål. Varje match är unik såklart, men det har sett väldigt liknande ut med City som utan problem har kontrollerat Arsenal och begränsat Gunners till ett fåtal chanser. Så tror jag det blir igen.

1/2/3-0?

Speltips: Man City vinner och håller nollan. Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip