November månad öppnas på finaste sätt, Champions League! Manchester City +0.25 mot Barcelona till 1.75 hemma på tisdagen prövas, när gruppspelet har nått halvtid. En måste-match för hemmalaget och lite skador hos Barcelona tar mig till detta odds.

Gruppen C:
1. Barcelona 3 3 0 0 13/1 +12 9p
2. Manchester City 3 1 1 1 7/7 0 4p
3. Borussia M. Gladbach 3 1 0 2 3/6 -3 3p
4. Celtic 3 0 1 2 3/12 -9 1p

Barcelona står klara att skickas vidare till slutspelet, förstaplatsen i gruppen ser ju inte allt för långt bort den heller, efter halvtid i gruppspelet. Nu vänder matcherna i gruppen och vi bjuds på ett stormöte återigen när musklerna skall spännas.
Om man slänger ett snabbt getöga över denna grupp så är det lätt att utse en klar favorit, även i tisdagens möte. Jag är tveksam dock.

Tankarna innan matchen på Camp Nou när City gästade speglade kanske inte riktigt slutresultatet. Man ska dock inte glömma att det var jämn kamp från Lionel Messis ledningsmål i 17:e minuten fram till minut 53, då Citys målvakt Claudio Bravo blev utvisad. City jobbade sig in i matchen men rasade fullständigt efter Bravos blunder när han räddade ett skott med handen utanför straffområdet. Därefter kom både 2,3 och 4-0. Bra att komma ihåg om man studerar Barcelonas skinande målsnitt i gruppen också.

I och med Borussia M. Gladbach vinst borta över Celtic i förra omgången så är tyskarna nu uppe och nyper City i baken. Andraplatsen är enormt viktigt för City, poäng i tisdagens match mot Barcelona hade sannerligen hjälpt engelsmännen en bra bit i tabellen.

I 4-0 förlusten på Camp Nou fick Aguero, till fansens förvåning, inleda på bänken. Nu har argentinaren fått klartecken om en startplats i tisdagens match. Det har nog inte undgått någon att City har gått tungt i ligan på senare tid, men 0-4 vinsten mot West Bromwich i helgen visade annat. Exakt som City spelade i den matchen, så ska det se ut. Samarbetet, effektiviteten och snabbheten. Framförallt om poäng ska plockas hemma mot Barcelona.
Skador

City: Har förstamålvakten Claudio Bravo avstängd, Caballero ersätter i buren. Annars har Pablo Zabaleta och Bacary Sagna varit skadade, båda står inför ett late fit-test men Zabaleta kan klara en startplats. Även Fabian Delph med problem.
Barcelona: Saknar Jeremy Mathieu då även har är avstängd sedan röda kortet i mötet på Camp Nou. Gerard Pique och Andres Iniesta är skadade och missar. Även rapporter på att Jordi Alba har skadeproblem. Stora problem i försvaret alltså, men även på mittfältet.

Troliga startelvor:
Manchester City:
Caballero; Zabaleta, Stones, Otamendi, Kolarov; Fernandinho; Sterling, Gundogan, Silva, Bruyne; Aguero.
Barcelona: Stegen; Roberto, Umtiti, Mascherano, Digne; Rakitic, Busquets, Rafinha, Messi, Suarez, Neymar.

Kommentar:
Någon gång ska Barcelonas besegras och jag ser en god chans för engelsmännen här. Svåra skador hos bortalaget och ett City som vill säkra andraplatsen framför Borussia M. Gladbach.

SPEL: Jag spelar Manchester City +0.25 (0, +0.5) till 1.75 hos Unibet , med 1.5/5 units. (Vinst på halva insatsen vid ett oavgjort resultat.

Twitter@HolmbergAke

www.spreadsheet.se/Holmbergake1617

This is the stats tab
This is the post tip