Manchester City:

Kvartsfinaldags i FA-cupen som bjuder på en legendars återkomst när Burnley-tränaren Vincent Kompany åter beträder Etihad Stadium, där han som mittbacksbjässe skördade sådana framgångar under så många år, och för första gången sedan han svidade om till tränarkostymen ställs han nu mot Pep Guardiola.

Citys självförtroende är det nog inget fel på efter att de ljusblå i veckan fullständigt pulvriserade RB Leipzig på hemmaplan och vann med hela 7-0. Erling Braut Haaland stal showen och gjorde hela fem mål, innan han plockades av efter en timme. I förra rundan av FA-cupen tog man sig förbi Championship-motstånd i form av Bristol City, som besegrades med 3-0. Hemma på Etihad är City i vanlig ordning starka och bortsett från en chockförlust mot Brentford och ett kryss mot Everton så har City vunnit resten av matcherna.

City är förstås storfavorit även här och förväntas boka en semifinalplats. Nästa vecka väntar landslagsuppehåll, så Guardiola behöver inte ”vila” spelare med anledning av kommande matcher för City, men vi kan nog räkna med att Guardiola roterar sin trupp en aning här och vilar några pjäser. Stefan Ortega har fått chansen mellan stolparna i stället för Ederson i cuperna och spelare som Julián Álvarez lär ha goda möjligheter att starta. Oavsett kommer City mönstra ett starkt lag.

Burnley:

Wow, vilket jobb Vincent Kompany och Burnley gör den här säsongen. Belgaren har fullständigt transformerat Burnleys sätt att spela fotboll gentemot förra säsongen, när man trillade ur Premier League, och allt talar för att det kommer spelas Premier League-fotboll på Turf Moor kommande säsong.

Burnley leder Championship med hela 13 poängs marginal ner till tvåan Sheffield United – och hela 19 poäng före tredjeplacerade Middlesbrough. Med 74 gjorda mål på 37 matcher är The Clarets med marginal ligans mest målglada lag. I veckan besegrades Hull på bortaplan med 3-1, vilket förlängde lagets förlustfria svit till hela 18 matcher. Senast Burnley – där Hjalmar Ekdal gör det utmärkt sedan flytten till de brittiska öarna - fick smaka på nederlag var just i Manchester – när man föll med 2-0 mot Manchester United i Carabao Cup, cupen som United sedermera vann.

Lånet från Manchester City, Taylor Harwood-Bellis är otillgänglig att möta sin huvudklubb, annars saknas Josh Brownhill och Darko Churlinov.

Premier League och Championships mest målglada lag möts

Burnleys fina form och fantastiska säsong till trots så får Vincent Kompany ursäkta här - Manchester City är förstås gigantisk favorit i det här mötet, även om Kompany lär hoppas kunna skaka City, där Guardiola ändå lär rotera truppen en aning, på Etihad Stadium. Det ska nog mycket till för att City snubblar bort det här, vilket också återspeglas i oddsen där hemmasegern är nere i 1,17. Burnley är dock offensivt kapabelt – precis som City. Det är Premier Leagues och Championships två mest målglada lag som möts här, och nog finns det chans till nätrassel även här – inte minst med tanke på att City visade i veckan att man är kapabelt att hänga sju kassar mot ett av Tysklands bästa lag. Över 2.75 mål finns till 1,64 hos Pinnacle
This is the stats tab
This is the post tip