Stormöte i engelska ligacupen!

Manchester City tar emot ett Chelsea i fritt fall. Bortalaget har nu fyra raka matcher i ligan utan seger, och nu börjar verkligen kritiken riktas mot Graham Potter och hans spelare.

Söndagens förlust i London-derbyt mot Arsenal var, trots att det bara slutade 1-0, klar. Chelsea hade inte mycket att sätta emot Arsenal i någon riktning av planen.

Hemmalaget Manchester City kommer till onsdagens match med en 2-1 seger mot Fulham i ryggen. Segern satt dock väldigt långt inne, där Erling Håland avgjorde från straffpunkten i matchens absoluta slutskede. City behövde även spela stora delar av den här matchen med tio man efter Joao Cancelos röda kort, vilket även gör att han är avstängd till matchen mot Chelsea.

Detta känns spontant som en väldigt oviss match. Mycket kommer att bero på hur mycket Potter och Guardiola roterar i sina startelvor. Tänker man att det inte krävs speciellt mycket rotation sett till att det endast är två matcher kvar innan VM-uppehållet? Eller vill man hålla nyckelspelarna fräscha till helgen? Vill man inte riskera spelarna inför VM?

På grund av just ovissheten angående startelvor tar det emot att på något sätt välja sida i denna match, och då lutar jag åt målspelen i stället! Om lagen väljer att ställa ut starka elvor finns det kvalité åt båda hållen att göra mål. Gör man inte det och roterar, tror jag det i stället kan bli öppna spjäll och misstag i icke samspelade försvar.

Chelsea må vara inne i en tung period, men kvalité och spets finns forfarande där för att straffa alla lag.

Jag väljer därför att spela båda lagen gör mål till 1.819 hos bet365!


Förväntad startelva City:
Ortega - Gomez, Laporte, Dias, Lewis - Palmer, Gundogan, Foden - Grealish, Alvarez, Mahrez.

Förväntad startelva Chelsea:
Mendy - Azpilicueta, Chalobah, Koulibaly, Cucurella - Gallagher, Zakaria, Loftus-Cheek - Mount, Broja, Pulisic.
This is the stats tab
This is the post tip