Det vankas FA-cupsemifinal på Wembley där Manchester City tvingas ladda om snabbt efter veckans Champions League-besvikelse.

Manchester City:

Besvikelsen är förstås enorm i Manchester City efter veckans uttåg ur Champions League mot Real Madrid. Det blev ingen försvarad titel för Pep Guardiola och hans mannar. Efter 3-3 och sjöslag i första mötet i Madrid så var det desto tydligare Citydominans hemma på Etihad. Rodrygo gav Real ledningen i matchinledningen, men därefter var det kompakt Citydominans mot ett samlat Realförsvar där man inte riktigt hittade vägar nog för att få hål på Andriy Lunin. City var det klart bättre laget spelmässigt och Kevin de Bruyne tog matchen till förlängning via sitt 1-1-mål, men i straffläggningen var det Real som drog det längsta strået och säkrade semifinalplatsen.

120 riktigt tunga minuter i benen för City och en enorm besvikelse, förstås, när man nu måste ladda om för FA-cupsemifinal på Wembley bara tre dagar senare. De Bruyne, Manuel Akanji och Erling Haaland byttes alla ut under matchen och i skrivande stund har Guardiola ännu inte hållit sin presskonferens inför matchen och gett oss något om hur slitna spelarna är efter 120-minutersvalsen i onsdags. Försöker återkomma med en uppdatering om det under dagen. Stefan Ortega har vaktat kassen i alla fyra FA-cupmatcher för City så här långt och kan mycket väl starta före Ederson även här. I övrigt ska det inte vara några andra skador som stör för Guardiola.

Chelsea:

Det är väl ingen som missat hur upp och ned Chelsea varit den här säsongen och vilka svårigheter Mauricio Pochettinos lag haft, trots alla enorma pengar som spenderats på den dyrt sammansatta truppen. Bara under april månad har The Blues stått för en häftig slutsekundsvändning hemma mot lika kaotiska Manchester United, 4-3, tappat 2-0 till 2-2 mot Sheffield United och i måndags stod Chelsea för en mäktig 6-0-överkörning hemma mot Everton, där stekhete Cole Palmer gjorde hela fyra mål.

Nu väntar förstås en helt annan dignitet av motstånd, men faktum är att Chelsea stått sig bra mot just City den här säsongen och båda mötena i Premier League har slutat oavgjort – 1-1 på Etihad Stadium i mitten av februari och 4-4 på Stamford Bridge i december, där Palmer räddade poäng sent in på tilläggstiden. Sett till 90 minuter har Chelsea faktiskt inte förlorat på de tolv senaste matcherna, där förlusten kom i förlängning mot Liverpool i ligacupfinalen.

Det är dock som vanligt välfyllt i rehabrummet på Cobham, precis som det varit under hela säsongen. Raheem Sterling och Robert Sánchez var sjuka i måndags och Axel Disasi och Enzo Fernández missade också den matchen. Jag försöker återkomma, precis som ovan, med uppdatering efter Pochettinos presskonferens. Sedan tidigare saknas Reece James, Christopher Nkunku, Lesley Ugochukwu, Romeo Lavia med skador och Cesare Casadei är cup-tied.

Hur tunga ben är det på City-spelarna?

Det är förstås inga tvivel om att Manchester City är ett betydligt bättre fotbollslag än Chelsea och att raka ettan står till 1,61 är långt ifrån ologiskt. Men med 120 mentalt och fysiskt dränerande minuter i benen i onsdagens Champions League-uttåg, mot ett lag som City redan spelat oavgjort mot två gånger om den här säsongen, som fått två dagars längre vila (och spelat betydligt färre minuter, både senaste veckan och under säsongen) i en semifinal på neutral plan finner jag få argument att backa Guardiolas mannar till de oddsen. Chelsea känns lite på gång och är fyllt av självförtroende efter måndagens 6-0-seger och har, med tanke på hur långt efter The Blues är i ligaspelet, endast FA-cupen kvar för att nå någon framgång den här säsongen och lär ge allt för att nå finalen. Chelsea +1 finns till 1,85 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip