Under 3,5 mål spelas hos LeoVegas , 888sport eller MrGreen .

Som jag var inne på tidigare i veckan: Man City matchas tufft just nu. Det här blir femte matchen i december. Spelade CL mot Hoffenheim i onsdags och har nu tidiga lördagsmatchen i PL. På tisdag väntar en småknepig bortamatch mot Leicester i Ligacupen. Visst är den turneringen knappast högprioriterad, men det är ändå kvartsfinal och Pep har tidigare matchat okej lag. Inför Hoffenehimmatchen hade City dessutom bara 15 tillgängliga spelare, detta för att laget dras med skador på
Kevin de Bruyne, David Silva och Mendy. Aguero är ett stort frågetecken här.
Uppdatering: KDB och Aguero kan möjligen spela då de tränat den här veckan, tveksamt om de kastas in i hetluften direkt dock. Formen lär knappast vara på topp heller.

Visst är offensiven ändå offantligt stark, men lite kreativitet saknas allt när David Silva missar. Mendys vassa inläggsspel är också ett tapp. Tänkbart lag:

Ederson
Walker, Laporte, Stones, Delph,
Fernandinho
Bernardo Silva, Gundogan
Sterling, Jesus, Sane

Ska inte glömma att Man City har en riktigt stark defensiv också. Eller snarare att den offensiva överlägsenheten och presspelet sällan behöver försvara. Åtta nollor och bara nio insläppta i PL hittills - bara Liverpool är bättre.

Everton går rätt bra. Har nyligen nollat Chelsea borta och gjorde samma sak mot Liverpool i 95 minuter. Även om Pool skakade fram många bra chanser i den matchen tycker jag defensiven ser rätt stark ut. Tycker laget uppträder hyfsat välorganiserat under Silvas ledning. Pickford är en bra målvakt och Mina verkar ha hittat rätt centralt i backlinjen.

Pickford
Coleman, Keane, Mina, Digne
Gueye, Gomez
Walcott, Sigurdsson, Bernard
Richarlison

Här utgår jag från att Everton kommer spela tajt, defensivt och göra allt för att dra ner på tempot. Med ett par avbräck och tätt matchande tror jag inte Man City kommer bjuda på den där typen av galen offensiv show de står för ibland. Har de 2-0 i andra halvlek tror jag snarare det kan bli energisparläge och kanske ett par säkerhetsbyten.

2-0/1?

This is the stats tab
This is the post tip