Speltips: Manchester City över 17,5 skott på mål @ 1,65 - X3000 -

Manchester City kan vid vinst i denna match ta sig upp i tabelltoppen i Premier League. Har en match mindre spelad än Liverpool och ligger två poäng efter det röda laget. Sopar banan med de flesta lag man möter. Kommer till den här matchen med nio raka vinster i alla turneringar. 3-1 i de två senaste ligamatcherna (Hemma mot Burnley och borta mot Brentford). Det blev även 3-1 när man mötte Everton på Goodison Park på Boxing Day. Everton tog ledningen efter halvtimmen spelade men sett under hela matchen var det bara ett lag på planen och det var inte Everton. Manchester City hade 23 målchanser mot Evertons 7. Bollinnehavet var 72% för City. Då ska vi komma ihåg att trion Kevin De Bruyne, Jeremy Doku och Erling Haaland saknades i den matchen. Nu kan de medverka då manager Pep Guardiola har en blank frånvarolista för närvarande. Backen Manuel Akanji satt på bänken senast och är den som lämnade sjukstugan sist. Så det enda huvudbryet för Guardiola är vilka som ska starta och vilka som ska bänkas.

Man City bombar på med skott

Everton under nedflyttningsstrecket men har häng på lagen ovanför. Hade varit på tolfte plats om man inte fått tio poängs avdrag. Formen är rätt skral med endast en vinst på de tio senaste alla turneringar inräknade. I ligan har man tre raka kryss. 0-0 hemma mot Villa, 0-0 borta mot Fulham och 2-2 senast mot Tottenham där man gladde hemmafansen i 90+4 när backen Jarrad Branthwaite blev oväntad poängräddare långt in på stopptid. Jack Harrison mer väntad målgörare då han även satte en boll i cupen mot Luton och var den som inledde måleriet senast Everton mötte Manchester City.

Manager Sean Dyche håller tummarna att hårdförda mittfältarna Amadou Onana / Abdoulaye Doucoure kan medverka efter skador. Sena tester väntar men det lutar åt spel för duon. Även backen Ben Godfrey är tveksam till spel medan Dele Alli, Andre Gomes och Arnaut Danjuma ser ut att missa matchen pga skador.

Vi tror på en liknande spelbild som senast lagen möttes där City trycker på mot ett lågtstående Everton med en ensam forward (Dominic Calvert-Lewin) som stångas på topp. Ingen match är lätt i Champions League men Manchester City fick en bra lottning mot FC Köpenhamn som man möter tre dagar efter den här matchen. Så känns som att man kan gå för fullt här utan att behöva spara på krutet till FCK-matchen. Bör normalt bli 2-3 målsvinst men det vi kör som huvudspel är över 17,5 skott från Manchester City under matchen.

Hade 23 skott i mötet på Goodison och senast mot Brentford skickade man iväg hela 25 skott mot mål. 18 skott mot Sheffield United som parkerade bussen och bara hade 18% bollinnehav så även mot lag som backar hem skapar man många målchanser. Med Haaland, Foden, De Bruyne och Alvarez på planen så bör det bombas på mot Jordan Pickford i Evertonkassen. Haaland & De Bruyne är spelsugna efter skadefrånvaron och även de som inte får starta lär göra fina inhopp för att visa att de ska vara med i snacket om startplatser kommande matcher.

Spelet sitter om Manchester City skjuter minst 18 skott mot mål under matchen.
This is the stats tab
This is the post tip