Danskt motstånd för världens kanske just nu bästa fotbollslag!

Ja, vad ska man börja med detta Manchester City? Efter en fullständig pulvrisering i helgens Manchester-derby, hattrick av Håland och Foden, Kevin De Bruyne i storform och en fotboll i allmänhet som man sällan skådat.

Vad som blir intressant med denna match blir att se hur Pep Guardiola väljer att formera laget i form av rotation. Jag tror dock inte att det spelar särskilt stor roll. Varenda spelare i Citys trupp är så inkörda i systemet och hur man vill spela, och kvalitén är fortfarande skyhög även hos dem spelarna. Jag tror City, oavsett rotation, kommer fortsätta blåsa på.

Bortalaget FC Köpenhamn kommer in i matchen med en 1-0-seger mot Århus i ryggen. Innan dess har dock resultaten vacklat, både i Champions League och i ligaspelet. Sett till startelva och trupp har man på pappret ett lag som bör prestera bättre än såhär, men får inte riktigt till det.

Här blir dock kontrasterna stora. FCKs trupp ser kanske bra ut på pappret ur en nordisk synvinkel, men jämför med City har man självklart ingenting att sätta emot, och det tror jag kommer synas här. Det är trots allt skillnad på att ha Viktor Claesson som sin bäst presterande spelare kontra Erling Håland/Kevin De Bruyne

Att City ska vinna den här matchen är det inget snack om, frågan blir mer med hur många mål man gör det.

Jag har svårt att hitta värde i något handikapp-odds här, och landar därför i att Ö1,5 mål i första halvlek till 1.72 hos bet365 är väldigt fint, och det ska City kunna lösa på egen hand.


Förväntad startelva Manchester City:
Ederson - Gomez, Laporte, Dias, Cancelo - Gundogan, Silva, De Bruyne - Foden, Håland, Mahrez.

Förväntad startelva FCK:
Ryan - Diks, Khocholava, Vavro, Kristiansen - Zeca, Lerager, Stamenic - Claesson, Cornelius, Daramy.

This is the stats tab
This is the post tip