Efter att ha kommit ut ur VM-bubblan så börjar engelska toppfotbollen att dra igång och det är inte vilken match som helst. Utan de två bästa lagen sett till de senaste säsongerna i Premier League, men PL-match får vi dock vänta på. Här får vi se EFL-cup där det alltid är ständiga frågan hur seriöst lagen tar den cupen. Nu har vinnaren i detta möte nästintill öppen gata att kunna ta hem det så det ska bli spännande att se vilka som vill mest.

Liverpool kommer till denna match med en trupp innehållandes många juniorer som de är villiga att ge chansen. Yngre förmågor som det snackas om är Stefan Bajetic, Bobby Clark och Ben Doak. Alla kring 17-18 år. De vi kan räkna bort är många av de spelarna som gick till slutspelet i VM däribland Henderson, Van Dijk och Konaté. Däremot finns ett par stjärnor som inte gick långt i VM och en del som inte var med överhuvudtaget. Således kommer vi att få se en riktig blandning här men såklart ett slagkraftigt lag. Tyvärr åkte Luiz Diaz på en skada och behöver opereras och Diogo Jota är ännu inte tillbaka.

Manchester City å sin sida är lika hemlighetsfulla dem om vilket lag de kommer ställa upp med. Ser man till träningen så fanns spelare som Haaland, De Bruyne. Aké, Rodri m fl med. Med sådana kvalitativa spelare så kommer de helt klart att kunna bjuda på fin fotboll. Avstängd för City är Benjamin Mendy. Sedan kommer de också precis som Liverpool att ge chansen till ett par yngre förmågor och dessa verkar bli mer defensivt inriktade. Peps presskonferens handlade mestadels om hur han vill vinna Champions League och inte speciellt mycket om denna matchen.

____

Tror på en svängig matchbild med stor skillnad på kvalitén då det kommer finnas många spelare som inte har nivån i sig än för en sådan här toppmatch. Detta i kombination med klasspelare som Haaland och Salah som säkerligen kommer kunna göra mycket på egen hand. De båda har fått vila sig i form och det lär kunna smälla rätt rejält i nätmaskorna här. Tycker dock det är svårt att sia om vinnare och överoddset är för lågt på förhand, däremot gillar jag Liverpool att kunna få över 3.5 skott på mål. Tror de kommer att kunna få en del ytor samt kunna ta tillvara på Cityslarv i speluppbyggnaden med många nya spelare.

Spel: Liverpool ö3.5 skott på mål till 1.85 hos Unibet

This is the stats tab
This is the post tip