Är det dags nu Manchester City? Är det dags att gå hela vägen fram till pokalen i Madrid i vår?

Det vi vet är att resan börjar mot Lyon hemma på Etihad Stadium. Finns inte så mycket att klaga på över City, det är harmoni och trots skador på tongivande spelare så finns det så mycket bredd och alternativ för Pep att han har svårt att få med alla stjärnor på bänken. Kevin De Bruyne är definitivt borta. Mendy och Aguero är frågetecken men jag tror inte han kommer chansa med någon av dem. Gabriel Jesus har fått knapert med speltid och det kan vara läge att ge honom en match från start.

Lyon går lite knackigt i Ligue 1. En förlust och en oavgjord på bortaplan i inledningen, och med all respekt för motståndet Lyon mött, så är den här uppgiften något helt annat. Att Lyon skulle gå upp och köra någon typ av press skulle förvåna mig något oerhört. Den kvalitén har inte Lyon i sitt presspel att man kan störa City och ta bollen för att sedan hålla i den själva. Hur tråkigt det än må vara så ökar chanserna för poäng för den franska klubben och man låter City rulla boll och försöka hålla dem utanför sig. Likt ett handbollsförsvar.

Jag tycker Nordicbet ligger lite snett på den här linan. City ligger mellan 65-70% i sina hemmamatcher. Hade dessutom 58% mot Arsenal i premiären trots att det var bortaplan och att man tog ledningen direkt. Unibet ligger mer rätt, enligt mig, på 64,5% till 1.60.

Jag spelar Man City över 61,5% bollinnehav @1.75 hos Nordicbet med 3u.

Twitter @robiiinbetting

This is the stats tab
This is the post tip