Steve Bruce har gjort ett fint jobb med Newcastle.
Likt det Roy Hodgson har gjort med Palace. Old School fungerar 2020 – i alla fall för att bli ett mittengäng i Premier League. Vilket måste ses som en framgång för dessa lag.

Med sina 43 poäng har nu Newcastle säkrat sitt kontrakt, man har på slutet börjat spela lite "lösare" fick tex 2–2 hemma mot West Ham.
Nu väntar säsongens tuffaste uppgift; Manchester City på bortaplan. Och jag har svår att se hur ett lag av Newcastle kaliber, som inte har något mer än äran att spela för, ska orka backa hem, spela cyniskt, för att sedan försöka kontra.
Nej, jag tror "Skatorna" kommer försöka bjuda upp till lite dans, i alla fall kommer man inte orka mentalt gå för 0–0 längre, och då kommer det sluta med att de kommer rassla i nätet. Inte minst i Newcastle-kassen.

Efter 4–0-seger mot Liverpool föll sedan Manchester City borta mot Southampton. Man ägde spelet, men åkte dit efter en målvaktstavla. Che Adams satte en boll från långt håll när Ederson var ute på vift... Nu är det hemmaplan igen och och man är revanschsuget efter den missen. Tror att man direkt vill visa att man är ett av världens bästa lag.

Truppläget talar också för tydlig City-fördel. Enda spelaren som definitivt missar matchen är Sergio Aguero.
Det är desto stökigare i Newcastle. Upp till åtta spelare kan saknas. Helt out är Florian Lejeune. Ciaran Clark, Sean Longstaff samt Isaac Hayden. Nu är även Miguel Almiron och mycket formstarke Allan Saint-Maximin ytterst tveksamma. Sedan finns det fler frågetecken på gubbar som Jamaal Lascelles och ständigt skadade Andy Carroll.

Det känns som Manchester City enkelt kommer defilera hem den här matchen mot ett slitet och proppmätt Newcastle.
4–0 igen på Etihad Stadium.
Mitt spel?
Man City -2.5 mål till 2.05 hos bet365 .

Möjliga startelvor.
Manchester City:
Ederson; Walker, Otamendi, Laporte, Mendy; De Bruyne, Rodri, Gundogan; Foden, Jesus, Sterling
Newcastle United:
Dubravka; Yedlin, Fernandez, Lascelles (?), Schar, Rose; Almiron (?), Bentaleb, Shelvey, Saint-Maximin (?); Joelinton

This is the stats tab
This is the post tip