På Ethihad Stadium ställs två offensivt skickliga lag mot varandra när Manchester City tar emot RB Leipzig i Champions League och min teori inför avspark är att denna tillställning kan komma att bjuda på många hörnor.

Manchester City har tre raka vinster och börjar se ut som en vinstmaskin igen. De inledde säsongen svagt då de förlorade FA Community Shield-finalen mot Leicester City på Wembley Stadium med 1-0 och i den matchen bjöds det på elva hörnor, varav City stod för sju av dem. Därefter väntade Tottenham i Premier League-premiären på bortagärs, då blev det också förlust och även då med 1-0. Hörnorna? De vann City med 11-3, det vill säga 14 stycken totalt. Sedan dess har det dock blivit tre raka segrar för Guardiolas lag och detta genom 5-0 mot Norwich hemma (6-1 i hörnor), 5-0 mot Arsenal hemma (14-0 i hörnor) och nu senast tog de "revansch" mot Leicester i ligan då de vann på King Power Stadium med 1-0 (8-5 i hörnor, fördel City).

RB Leipzig har inte fått någon pangstart på Bundesliga. Tre förluster av fyra möjliga är tyskarnas utfall och nu i deras senaste framträdande som var mott toppkonkurrenten FC Bayern föll de med klara 4-1 på hemmaplan. Hörnorna i den matchen tog Bayern München hem med 6-2, men då de hade en 3-0-ledning i matchen redan efter 54 minuters spel var spänningen nästintill över. Innan mötet med Bayern hade Leipzig Wolfsburg borta och då förlorade de med 1-0 på Volkswagen Arena i en jämn match där hörnorna slutade 7-7. Den seger som Leipzig tagit hittills under säsongen kom på hemmaplan då de tog emot Stuttgart i en match de vann med 4-0 och då tog de också hem hörnstatistiken med 6-2.

Nu ska de göra säsongspremiär i en tuff bortamatch mot ett offensivt skickligt Manchester City. Som jag var inne på tidigare förväntar jag mig en sevärd match med målchanser åt båda håll och att det då rasslar till hörnstatistiken är ingen omöjlighet.

SPELTIPS
Över 8,5 hörnor till 1.62 hos Unibet .

Vad tror ni?

@JV89__ på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip