Man City tar emot Leipzig i CL-returen.
Mitt speltips: Asian -1,5 på hemmalaget Man City. bet365 . Spelet sitter vid tvåmålsseger eller mer för Man City.

1-1 i första mötet. Jag trodde på Man City i då också. Raka segern spelade jag då, vilket misslyckades då Leipzig hittade en kvittering i andra halvlek. Märklig match där Man City var väldigt mycket bättre i första halvlek, men blev passiva i andra och tyskarna tog över. Över 90 minuter var 1-1 rättvist. I den matchen föll KdB ifrån pga sjukdom. Lite från ingenstans. Klart att belgaren saknades där. Truppläget nu ser mycket bättre ut och överlag tycker jag Man City sett allt finare ut från februari och framåt. Senaste matcherna har till och med Foden fått speltid och bidragit. Zoomar vi ut lite är det från februari en svag insats mot Spurs borta, annars är det typ bara bra prestationer av City. Inklusive 1-1-matchen borta mot Forest, som förlorades på något konstigt sätt. Och när Man City är bra iordning - då har de högst höjd i Europa i min bok.

Leipzig stod som bekant upp bra i hemmamötet. Men tycker de bjöds in i matchen av ett passivt City i andra halvlek. Är ett offensivt lagt lag som inte riktigt har i sitt dna att packa ihop i eget straffområde med en parkerad buss. Även om de har klart kapabla defensiva spelare individuellt sett. Den typen av motstånd tycker jag borde passa Peps gäng rätt bra att möta.

Nkunku potentiellt tufft avbärck

Leipzig har också ett troligt tufft avbräck då Nkunku troligen saknas. En av de klart bästa spelarna i Bundesliga ifjol och mycket bra även i år. Saknats många matcher efter VM och i första mötet kunde han bara hoppa in. Visst har Leipzig klarat sig okej utan honom. Men med tuffast möjliga motstånd på andra sidan behövs en topprestation och bästa möjliga lag tillgängligt. Han gjorde exempelvis hattrick i 6-3-matchen mellan de här båda lagen i CL-gruppspelet förra säsongen.

Jag tror det vi såg i första halvlek var en rimlig representation av skillnaden mellan lagen. Sedan dess får Man City tillbaka KdB - en av sina viktigaste pjäser. Med hemmaplansfördel i ryggen tror jag de har toppchans att vinna. Och i och med krysset i första mötet behöver City helst gå för fler mål då en uddamålsledning blir ganska bräcklig. Tror på en bra Pep-prestation och då ska Man City ha bra chans.

-1,5 som spel och ca 1.40 i raka vinnaroddset kan verka lite lågt i en CL-åttondel (Man City stod högre mot Newcastle i ligan förra veckan exempelvis). Men med tanke på utgångsläget och att det är en utslagsmatch tror jag att en eventuell Cityseger med fler än ett mål är tänkbar.