Retur mellan City och Tottenham. Vilken batalj!

Senaste möte
Tottenham - City 1-0

Premier League
2. Manchester City 33 27 2 4 86:22 83
3. Tottenham 33 22 1 10 64:34 67

City hemma
17 16 0 1 55:12 48

Formen
V, F, V, V; V

Senaste match
Crystal Palace - City 1-3

Spurs borta
17 11 0 6 33:21 33

Formen
V, V, V, F, F

Senaste match
Spurs - Hudds 4-0

Kan Spurs göra det "omöjliga"? Och hur omöjligt är det? Nej, det får vi verkligen se. I och med bortamålsregeln och matchens dignitet så tror jag inte på två offensivt helt huvudlösa lag i den här matchen. Tottenham har 1-0 att gå på men saknar Harry Kane mfl. Inget optimalt läge att möta City som har vunnit 16/17 hemmamatcher i Premier League den här säsongen. Men i ligaspelet skiljer det inte mycket mellan dessa lag, Spurs vann hemmamötet och fotbollen är inte alltid logisk. Därför kommer jag titta mer på mål än segrare - även om jag som många andra tror att City vinner matchen.

Spurs kommer komma hit för att stänga ner City och för att hålla 0-0 så länge det går. Kontringslägen kommer att dyka upp och då gäller det att ha energi och att vara på hugget. Skulle det bli 1-0 till City är läget lurigt. Beroende på hur sent eller tidigt det är i matchen så kommer lagen vara mer eller lite mindre försiktiga. Men ett sånt resultat skulle självfallet kunna betyda att matchen blir mer avvaktande i andra halvlek. Ett mål insläppt för City och loppet kan vara kört på grund av bortamålsregeln. Samtidigt som Spurs, utan Kane, heller inte önskar ett 2-0-underläge mot ett så vasst lag som City på bortagräs.

Jag tycker att linan för mål är intressant här. Lagen har möts två gånger den här säsongen - visserligen båda gångerna i London - men med uddamålsseger för vardera lag. City i ligan och Spurs i CL. Två lag med respekt för varandras styrkor alltså.

Preliminära elvor (Whoscored)

City (4-3-3) Ederson - Walker, Stones, Laporte, Zinchenko - Bruyne, Fernandinho, Silva - Silva, Jesus, Sterling

Saknar: Bravo, Fernandinho

Spurs (3-4-2-1) Lloris - Alderwiereld, Sanchez, Vertonghen - Trippier, Sissoko, Winks, Rose - Eriksen, Alli - Heung-Min

Saknar: Dier, Aurier, Lamela, Kane. Osäkra: Winks, Alli, Llorente

SPELTIPS
Jag lirar under 3,5 mål till 1.68 hos Unibet , LeoVegas eller 888sport (3/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip