Antonio Contes Tottenham ska försöka bryta en tre matcher lång förlustsvit i Premier League, men står inför en riktigt tuff utmaning mot serieledande Manchester City.

Manchester City:

Oj vad de imponerar, Manchester City. Pep Guardiolas mannar fullständigt pulvriserade portugisiska Sporting i tisdagens Champions League och 5-0-segern på bortaplan säkrade i praktiken avancemang redan i första mötet. Även i ligaspelet har de ljusblå varit i strålande slag och gått 15 raka matcher utan förlust, varav 14 av dessa varit segrar. Ledningen i toppen är nu nio poäng till jagande Liverpool, som dock har en match färre spelad.

City lär dessutom vara lite revanschsuget här, då en av lagets blott två förluster i ligaspelet faktiskt kom mot just Tottenham, när Nuno Espírito Santos Spurs lyckades vinna med 1-0 efter mål av Heung-min Son i premiäromgången.
Jack Grealish och Gabriel Jesus missade matchen mot Sporting i veckan och det återstår att se ifall duon hunnit återhämta sig i tid till den här matchen. Detsamma gäller reservmålvakten Zack Steffen. City har dock som bekant en uppsjö av alternativ och även om Grealish och Jesus inte kommer till spel så kommer Guardiola kunna ställa ett ramstarkt lag på banan. Kyle Walker är tillbaka från avstängning och lär återvända till startelvan.

Preliminär startelva: Ederson; Cancelo, Laporte, Dias, Walker; Silva, Rodri, De Bruyne; Sterling, Foden, Mahrez

Tottenham:

Antonio Conte genomgår en tuff period i Tottenham för tillfället, som genomlever en tuff start på 2022. Den blytunga förlusten hemma mot Southampton, 2-3, följdes upp av en ny hemmaförlust mot Wolves, 0-2, förra helgen. Då stod Spurs för en väldigt svag insats, framför allt i första halvlek när Wolves kunde göra två mål på 18 minuter, och Tottenham kom aldrig riktigt nära att utmana Bruno Lages mannar om poängen.

Kampen om Champions League lever i allra högsta grad, när konkurrenterna också tappat poäng på sistone, men Spurs behöver bryta den negativa trenden om de ska ha något med fjärdeplatsen att göra.

I januari försvann fyra spelare (Tanguy Ndombele, Giovani Lo Celso, Dele Alli och Bryan Gil) och de två Juventus-nyförvärven har inte riktigt funnit fotfästet nog för att göra skillnad ännu. Rodrigo Bentancur startade senast mot Wolves, samtidigt som Dejan Kulusevski fick hoppa in efter blott 28 minuter, och svensken kan nog vara aktuell för sin första Tottenham-start här.

Defensiven har varit ett bekymmer för Spurs på sistone, karaktäristiskt nog för ett Conte-lag, och man har läckt in åtta mål på de tre senaste matcherna. Japhet Tanganga är otillgänglig, men däremot ser viktige Eric Dier ut att kunna vara tillbaka – vilket vore välbehövligt. Dier har bara spelat två matcher under 2022.

Preliminär startelva: Lloris; Davies, Dier, Romero; Reguilón, Bentancur, Skipp, Emerson; Son, Kane, Moura

Analys: De två lagens formkurva pekar i vitt skild riktning och jag har svårt att se någon annan utgång än en klar och tydlig hemmaseger. City vann fjolårets möte på Etihad Stadium med 3-0. Tottenham har inte alls imponerat på sistone och har varit klart underlägsna i toppmötena mot Chelsea, och förlusterna mot Southampton och Wolves på sistone har varit långt ifrån övertygande.

City har vunnit tre av de fyra senaste hemmamatcherna mot Tottenham och har hållit nollan i tre av de matcherna. Spurs offensiv var uddlös mot Wolves senast och i de fem senaste matcherna mot de traditionella topplagen i Premier League har Tottenham misslyckats med att göra mål i fyra av dessa. Jag tror mycket väl att City kan vinna och bibehålla hållen nolla här och tror City kommer vinna relativt komfortabelt.

Speltips: Manchester City -1 till 1,83 hos Nordicbet .

TV: 12 miljoner extra på Stryktipset!




This is the stats tab
This is the post tip