Manchester City tar ikväll emot Barcelona hemma på Etihad och borde se detta som sin stora chans att prestera och göra avtryck även utanför Englands gränser. Medan laget återerövrat respekten i hemlandet så har man inte riktigt lyckats ute i Europa trots den satsning som varit de senaste åren. Känslan har varit att Man C inte riktigt har kunnat mäta sig med de riktigt stora trots spelare och tränare i yttersta världselit. Inför och under den här säsongen är min känsla att de har värvat smartare än tidigare och fyllt på med rätt spelartyper samtidigt som man behållit en stomme som nu börjar forma ett lag med allt vad det innebär.

Medan förvärven Jesus Navas och Alvaro Negredo har burit frukt så är den antagligen viktigaste förändringen i Man C den som har skett på tränarsidan. Manuel Pelligrini är lika cynisk som Roberto Mancini men tillför en helt annan seriositet och har med sin erfarenhet och meritlista kunnat leda och ena truppen på ett sätt som Mancini aldrig lyckades med.

När lottningen kom ut var min tanke att City skulle spela ut Barcelona hemma likt Bayern München förra säsongen för att sedan ha en trygghet med sig till Camp Nou där Barcelona fortfarande är svårslagna. Sedan Kun Aguero blivit skadad och vid närmare eftertanke så är känslan snarare att det bästa laget kommer hitta ett sätt att ta sig vidare i ett tätt och jämnt dubbelmöte.

Vad Manchester City har som inte Barcelona har är förmågan att anfalla på alla sätt som finns på en fotbollsplan. Kraftfullt genom mitten när Yaya Toure tar sig fram, på kanterna med den outtröttlige Mariano Zabaleta, genom snabbt passningsspel i mitten sedan Nasris återkomst och i luftrummet och på fasta genom enorma huvudspelare som Vincent Kompany och den ständigt målfarlige JoLeon Lescott.

Nasris återkomst och ett nyvunnet självförtroende sedan segern mot Chelsea gör att City blir svårstoppade ikväll även utan Aguero.

I ett dubbelmöte är det alltid svårt att sia om det första mötet på grund av taktiska dispositioner och matchplaner och jag brukar därför vara försiktig med spelandet och insatserna.

Det går dock alldeles utmärkt att se till hela mötet och satsa hårt på det lag som är i bättre form, har ett bättre och mer balanserat lag samt är desperata efter en framgång i Europa.

Dessutom till riktigt bra Odds.


City to Qualify 2,80 bet365

This is the stats tab
This is the post tip