Premier League-fotboll återvänder efter landslagsuppehållet där Manchester United nu fullt ut kan fokusera på ligaspelet och att försöka säkra en Champions League-plats.

Manchester United:

Ralf Rangnick har fått gott om tid att förbereda sig inför den här matchen. Manchester United har inte spelat sedan besvikelsen och Champions League-uttåget mot Atlético Madrid den 15 mars. United gjorde en bra första halvlek, men lyckades inte ta sig tillbaka efter Renan Lodis 1-0-mål, när Diego Simeones Atlético till fullo kunde nyttja sina konster och United kom aldrig riktigt nära en vändning.

Nederlaget innebär att Manchester United enbart har ligan att fokusera på nu, där målsättningen förstås är att säkra en Champions League-plats till nästa år. Utsikterna ser dock dystra ut även där, då sjätteplacerade United har fyra poäng upp till fyran Arsenal – som dessutom har en match färre spelad. United behöver gå mer eller mindre rent under de sista nio matcherna – och då krävs förstås seger i återstarten hemma på Old Trafford.

Edinson Cavani gick på nytt sönder under landslagsuppdraget med Uruguay och anfallsveteranen kommer vara otillgänglig ett par veckor framöver, vilket lär bädda för Cristiano Ronaldo i anfallsrollen. Marcus Rashford och Jadon Sancho togs inte ut i den engelska landslagstruppen och har fått ett par veckors extra träning med Rangnick, vilket kan ge effekt. Fred och Alex Telles var tillbaka i träning redan i torsdags, trots landslagsspel i Sydamerika, och lär vara tillgängliga för spel. I övrigt ska alla spelare vara tillgängliga och tillåta Rangnick att mönstra ett nästintill ordinarie lag.

Preliminär startelva: De Gea; Shaw, Maguire, Varane, Wan-Bissaka; Pogba, McTominay, Fernandes; Sancho, Ronaldo, Rashford

Leicester City:

Leicester har haft en tung och skadefylld säsong där ett läckande försvar hindrat The Foxes från att utmana högre upp i tabellen. Bara sex lag i Premier League har släppt in fler än Leicester 46 insläppta på 27 matcher – inget annat på den övre halvan har släppt in fler. Defensiven får dock värdefulla tillskott i form av rutinerade Jonny Evans och duktige Wesley Fofana, som varit oerhört saknade i mittförsvaret där forne Djurgårdsspelaren Daniel Amartey varit lagets mest solida försvarare – trots en ovan roll – och där Jannik Vestergaard och Caglar Soyuncu haft det riktigt tufft.

Hur matchredo duon är återstår dock att se. Evans spelade 60 minuter för Nordirland, men Brendan Rodgers har slagit fast att veteranen inte är redo för 90 minuter mot sin forna klubb. Fofana har spenderat landslagsuppehållet med att bygga upp formen och ser ut att återfinnas i startelvan.

Skador fortsätter dock att gäcka Leicester, som saknar både Jamie Vardy – som bekant brukar trivas utmärkt mot topplagen – och viktige mittfältskuggen Wilfried Ndidi. Danny Ward och Ryan Bertrand är också skadade och Luke Thomas osäker med problem med en baksida.

Preliminär startelva: Schmeichel; Soyuncu, Evans, Fofana; Castagne, Tielemans, Dewsbury-Hall, Justin; Barnes, Iheanachi, Maddison

Speltips:

Säsongen har varit en besvikelse för Manchester United, men nu kan Rangnicks mannar åtminstone ägna fullt fokus åt att göra sitt yttersta för att utmana om fjärdeplatsen. Ska möjligheterna vara realistiska måste United vinna en sådan här match. Rangnick har ett mer eller mindre ordinarie lag och har haft gott om tid att förbereda sig inför den här matchen. Leicester vann höstmötet med 4-2 och Leicester har faktiskt vunnit de tre senaste mötena lagen emellan.

Leicester har dock inte imponerat på mig under säsongen där försvarsspelet sett minst sagt virrigt ut (även om det kan bli bättre med återkomsten av Evans och Fofana, som dock kanske behöver lite spelminuter för att hitta formen) och spelet på bortaplan har generellt sett varit bedrövligt under säsongen. Leicester är på 17:e plats i Premier Leagues bortatabell med resultatraden 3-3-7, varav de fyra senaste slutat med förlust.

En revanschsugen United-offensiv lär ha goda möjligheter att utnyttja Leicester svajiga försvarsspel samtidigt som United har inte heller imponerat i försvarsväg. Leicester har gjort minst två mål i deras fyra senaste möten med United.

Över 2.5 mål och BTTS finns till 2,00.

TV: 14 miljoner extra på Stryktipset - bästa spikarna och dragen!





This is the stats tab
This is the post tip