Efter fyra Premier League-matcher 2022/23 står Manchester United och Liverpool båda segerlösa, och längtar ivrigt efter första trepoängaren. I afton möts huvudantagonisterna på Old Trafford.

Manchester United:

Smekmånaden är över och inledningen för Erik ten Hag har inte varit annat än katastrofal, efter den upplyftande försäsongen när det var annat ljud i skällan. Premiärförlusten mot Brighton följdes upp av en förnedrande 4-0-förlust mot Brentford och det har de senaste veckorna varit uppenbart att United ännu inte är redo för säsongsstarten, och att Ten Hag hade hoppats på att ha en mer fullständig trupp till förfogande vid det här laget.

I helgen gjorde United klar med en rejäl förstärkning i form av Real Madrids mästarmittfältare Casemiro. Brassen kommer dock inte vara spelredo till måndagskvällens match, så mot Liverpool får United luta sig mot samma mittfält som tidigare. Och just mittfältet har varit ett stort bekymmer under inledningen. Mot Brighton dominerade Moisés Caicedo matchen fullständigt och Brentford sårade gång på gång United i speluppbyggnaden med sitt höga presspel, vilket framför allt satte Christian Eriksen – i en ovan nummer sex-roll – i svårigheter. Frågan är om Ten Hag väljer att fortsätta med samma mittfältstrio (Eriksen, Fernandes, Fred) eller om Scott McTominays fysik föredras.

I övrigt är Anthony Martial tillbaka. Fransmannen var utmärkt under försäsongen innan en låskada hållit honom borta från spel. Martial bidrar med andra egenskaper med sin länkförmåga, och det ska bli intressant att se om han får chansen i stället för Cristiano Ronaldo i den centrala anfallsrollen. Tyrell Malacia, nyförvärvet från Feyenoord, har gjort två bra inhopp och kan ersätta Luke Shaw i startelvan. Det rapporteras även i brittisk press om att Harry Maguire ska petas till förmån för Raphaël Varane.

Preliminär startelva: De Gea; Malacia, Martínez, Varane, Dalot; Fernandes, Fred, Eriksen; Rashford, Ronaldo, Sancho
Liverpool:

Inte heller Liverpool har rosat marknaden under säsongsinledningen, och står också segerlösa efter två matcher. Efter 2-2 mot Fulham blev det 1-1 mot Crystal Palace senast, där gästerna från London i perioder var det bättre laget. Liverpool fick nyförvärvet Darwin Nuñez utvisad, efter att uruguayanen skallat Joachim Andersen, men utvisningen fick Liverpool att sluta sig samman och faktiskt prestera bättre än med elva man på planen. Några tre poäng räckte det dock inte till.

Liverpool har stora skadebekymmer. Förutom avstängda Darwin saknas även Joel Matip, Thiago Alcântara, Ibrahima Konaté, Curtis Jones, Diogo Jota, Alex Oxlade-Chamberlain och Caoimin Kelleher. En lång skadelista, med andra ord.
Nat Phillips hade en tuff match mot Wilfried Zaha senast och Liverpool blev bättre när Joe Gomez kom in. Om han är redo för 90 minuter lär Gomez kliva in bredvid Virgil van Dijk till rivalmötet. Mittfältet fortsätter annars att vara Liverpools akilleshäl, särskilt när Thiago är skadad, ändå tycks Jürgen Klopp obenägen att ge sig ut på transfermarknaden för att bredda och ge fler alternativ där. Naby Keita ser ut att vara tillbaka i truppen efter sjukdom, men lär inte kastas in från start. Lagkapten Jordan Henderson kan ersätta James Milner på mittfältet, bredvid Fabinho och Harvey Elliott. Roberto Firmino är också tillbaka och lär ersätta Darwin i den centrala anfallsrollen.

Preliminär startelva: Alisson; Robertson, Van Dijk, Gomez, Alexander-Arnold; Elliott, Fabinho, Henderson; Diaz, Firmino, Salah

Speltips:

Liverpool har dominerat det här mötet på senare år och bär ett tungt favoritskap här, trots att båda lagen inlett säsongen svagt. Det råder ett stort styrkeförhållande lagen emellan och jag tycker det är fullt logiskt att Liverpool bär favoritskapet i den här matchen. I fjol vann Liverpool det här mötet med 5-0 och 4-0, och Ten Hag är förstås ytterst benägen att få något positivt att hålla fast vid. Jag tror ändå det här kommer bli en öppen match där båda lagen får möjlighet att såra varandra. Uniteds defensiv har läckt och agerat naivt, Liverpools mittfält är skadeskjutet och både Fulham och Crystal Palace radade upp chanser upp chanser mot Allisson. Jag tror det kan bli ett toppmöte med mål i.

Båda lagen gör mål & Över 2.5 mål finns till 1,91 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip