Manchester United:

Återvände till klubblagsfotbollen med en 2-0-seger mot Vincent Kompanys Burnley i Carabao Cup strax före jul, där Christian Eriksen och formstarke Marcus Rashford gjorde Uniteds mål. Näst efter grannen Manchester City har United varit det Premier League-lag som haft flest spelare iväg under VM och finalkombattanterna Raphaël Varane och Lisandro Martínez lär saknas alltjämt, även om Erik ten Hag varken bekräftade eller dementerade att duon skulle missa.

Inför omstarten är United femma i Premier League, med tre poäng till en Champions League-plats och prestationerna och resultaten har stadigt blivit bättre och bättre under Erik ten Hag, även om nederländarens första höst på de brittiska öarna bjudit på ett och annat bakslag.

Mot Burnley saknades Harry Maguire på grund av sjukdom och Casemiro fick rycka ut som mittbackspartner till Victor Nilsson Lindelöf. Ten Hag hoppas att Maguire ska vara fräsch nog att spela bredvid Lindelöf under tisdagen, men om Casemiro återigen tvingas ta ett kliv ned så är det ett avbräck. Brassen är klok, och var strålande i det längre passningsspelet, men drogs ibland ur position och Burnley lyckades skapa en del chanser som ett bättre lag kunnat utnyttja mer. Framför allt kommer han saknas på mittfältet. Diogo Dalot dras med baksidesproblem efter VM och Aaron Wan-Bissaka lär få chansen. Jadon Sancho lär också missa efter att ha skickats till Nederländerna på ett individuellt träningsprogram för att återfinna form och självförtroende, men att ha tillbaka Anthony Martial hel och i slag är ett rejält plus för Ten Hag.

Preliminär startelva: De Gea; Shaw, Maguire, Lindelöf, Wan-BIssaka; Casemiro, Eriksen, Fernandes; Antony, Martial, Rashford

Nottingham Forest:

Började hitta formen innan uppehållet efter en bedrövlig höst för nykomlingen. Det är inte så konstigt att det gått knackigt, med tanke på att hela truppen bytts ut men det är tydligt att förtroendet för tränaren Steve Cooper är intakt och fjolårets succéman lär ha utnyttjat uppehållet och lite lugn och ro till att arbeta in sina idéer och lära känna spelartruppen än mer. Jag tror Forest är ett av lagen som tjänat mest på uppehållet, även om man rundade av med segrar mot Liverpool och Crystal Palace, och att Forest kommer vara vassare under andra säsongshalvan.

Duktige målvakten Dean Henderson är otillgänglig här, eftersom han är utlånad från Manchester United, därutöver har man en rad skadebekymmer. Giulian Biancone, Cheikhou Kouyaté, Omar Richards, Moussa Niakhaté är skadade och det finns frågetecken för Morgan Gibbs-White och Serge Aurier.

Forest övertygade i sin Carabao Cup-match förra veckan, där man vann med 4-1 borta mot Blackburn efter bland annat en dubbelsalva från Brennan Johnson.

Preliminär startelva: Hennessey; Toffolo, Boly, Worrall, Williams; Colback, Mangala, Yates; Lingard, Awoniyi, Johnson

Speltips:

Även med ett par skadeavbräck lär United ha goda möjligheter till tre viktiga poäng på Old Trafford, särskilt med Uniteds ambition att lyfta än mer i tabellen under säsongens andra säsongshalva. Forest har dock större potential än tabellen visar och visade i segern mot Liverpool att man kan skaka även bjässarna. Med Uniteds skadebekymmer – tre av fyra ordinarie saknas – och särskilt om Maguire saknas, kan Forest straffa och Cooper besitter kvalitet i spelare som Brennan Johnson, Jesse Lingard och Taiwo Awoniyi, även ifall Morgan Gibbs-White skulle missa. United är oddsmässig storfavorit, men jag ser det inte som osannolikt att Forest får något mål att fira mot ett sargat United-försvar. Forest över 0.5 mål finns till 1,89 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip