Manchester United:

Uppryckningen under Erik ten Hags ledning fortsatte under den gångna helgen när Manchester United radade upp sin fjärde raka seger när Arsenal – ditintills serieledare med idel segrar på kontot – besegrades med 3-1 på Old Trafford. Insatsen följde mönstret från de senaste veckorna där United inte på något sätt är dominant eller bländande över 90 minuter, men snarare visar upp en helt annan soliditet och trygghet i defensiven – samtidigt som det finns gott om offensiv kapacitet. Nyförvärvet från Ajax, Antony, presenterade sig för hemmapubliken genom att göra sitt första mål i United-tröjan till 1-0, innan en pånyttfödd Marcus Rashford säkrade segern med två mål.

Det lär dock vara ett helt förändrat United som äntrar Old Trafford för att möta Real Sociedad i Europa Leagues första gruppspelsmatch. Matcherna duggar tätt i ett sällan skådat tajt spelschema innan det stundande VM-uppehållet och Ten Hag har varit tydlig med att han kommer behöva nyttja och rotera sin trupp rejält under säsongen och att spelare kommer få chansen att visa upp sig.

Spelare som Bruno Fernandes, Christian Eriksen, Marcus Rashford och mittbacksduon Lisandro Martínez och Raphaël Varane har matchats hårt de senaste veckorna och kommer högst troligt vilas här. Lagkapten Harry Maguire kommer starta, kanske även Victor Nilsson Lindelöf som haft en skadedrabbad säsongsinledning men som nu är tillbaka, och Aaron Wan-Bissaka och Luke Shaw lär också vara hoppfulla om en start – även om Wan-Bissaka missade Arsenal-matchen med lite skadebekymmer. Detsamma gäller Donny van de Beek, som lär starta om han är frisk nog, tillsammans med Casemiro – som väntar på sin första Unitedstart – och Fred på mittfältet. Offensivt lär Cristiano Ronaldo starta i anfallsrollen, flankerad av Antony och Anthony Elanga. Nyförvärvet från Newcastle, Martin Dubravka, kan också få starta mellan stolparna. Jag tror alltså mycket väl att det kan vara ett helt nytt lag som äntrar planen. Trots det kan Ten Hag mönstra ett lag av hög kvalitet, med många spelare som har mycket att bevisa och som vill ta chansen att visa att de förtjänar mer speltid än vad som varit fallet under de gångna veckorna.

Preliminär startelva: Dubravka; Shaw, Maguire, Lindelöf, Wan-Bissaka; Fred, Casemiro, Van de Beek; Elanga, Ronaldo, Antony

Real Sociedad:

Baskerna lär mönstra ett mer ordinarie lag än United, även om Imanol Alguacil har ett par avbräck. Offensiva stjärnan Mikel Oyarzabal är otillgänglig, precis som Martin Merquelanz och Carlos Fernández, och mittbacken Robin Le Normand är också ett ytterst osäkert kort med en stressfraktur i foten.

Real Sociedad har inlett säsongen skapligt med resultatraden 2-1-1 i ett rätt tufft spelschema. Enda förlusten, 1-4, kom mot FC Barcelona och i helgen kryssade La Real mot Atlético Madrid, 1-1. Alexander Isaks ersättare Umar Sadiq – nigerianen som värvats från Almería – målade direkt i debuten när han säkrade en poäng mot Atlético Madrid med sitt kvitteringsmål och Sadiq lär ligga bra till för en start här.

Preliminär startelva: Remiro; Muñoz, Elustondo, Zubeldia, Gorosabel; Merino, Zubimendi, Mendéz; Silva, Sadiq, Sörloth

Speltips:

Hemmasegern ligger till 1,68, vilket inte är helt pjåkigt med tanke på vilken fin form United varit i på sistone. Jag räknar dock som sagt med ett rejält förändrat United och även om spelarna som ersätter håller bra kvalitet så är det alltid svårt att säkerställa bra resultat och bra kollektiva prestationer när så stora delar av laget byts ut. Real Sociedad har inte gått mållöst från något möte den här säsongen – trots att man redan mött både Barcelona och Atlético Madrid – och man möter ett United med idel revanschsugna spelare som vill visa vad de går för – inte minst offensiva pjäser som Cristiano Ronaldo och nyförvärvet Antony. Båda lagen gör mål finns till 1,83 hos Pinnacle.
This is the stats tab
This is the post tip