Toppmöte i kampen om Champions League-platserna i Premier League mellan två lag som kommer från vitt skilda prestationer i deras senaste matcher.

Manchester United:

Manchester United kommer från förra helgens förnedring mot Manchester City i derbyt där den andra halvleken – när United inte ens var nära att hänga med när City växlade tempo och fick spendera 45 minuter med att jaga skuggor i en hopplöst överlägsen insats för de ljusblå – gav anledning till oro. Det fanns ljusglimtar i den första halvleken, när United vann boll i intressanta lägen och skapade möjligheter, inklusive ett fint mål från Jadon Sancho som fortsätter att finna fotfästet i den röda tröjan, men det övergripande intrycket från derbyt är förstås den miserabla andra halvleken. United hade oerhört svårt att hantera bollinnehavet och bjöd på några rejäla blunders i defensiven, vilket blivit något av ett signum.

Ralf Rangnick måste snabbt lyfta United om hoppet om Champions League till nästa säsong ska leva vidare. Rangnick var utan kvartetten Cristiano Ronaldo, Edinson Cavani, Raphäel Varane och Luke Shaw senast. Alla ser ut att vara tillgängliga för spel här, vilket kan innebära en del förändringar i startelvan. Bruno Fernandes och Paul Pogba kan återvända till sina mittfältspositioner och Anthony Elanga, som stod för en anonym insats i derbyt, kan mycket väl komma att ersättas av Marcus Rashford, som dock inte varit formstark på sistone. Om Ronaldo eller Cavani är fräscha nog för att starta lär någon av dem också ingå i startelvan. Aaron Wan-Bissaka hade en tuff match på högerbackspositionen och den mer offensivt kapable Diogo Dalot bör ha goda möjligheter att starta här. Med Varane tillbaka återstår också att se vem av Harry Maguire och Victor Nilsson Lindelöf som får kliva åt sidan – ett inte helt självklart val.

Nederlaget mot City var Uniteds blott andra sedan Ralf Rangnicks inträde i klubben, även om den tyske fotbollsprofessorn ännu inte fått den ordning på klubben som många hoppats på. Uniteds form har varit upp- och ned under hela säsongen och även om prestationerna varit bättre under Rangnicks ledning har United haft förtvivlat svårt att avgöra matcher och omvandla bollinnehav och kontroll till poäng på kontot.

Preliminär startelva: De Gea; Shaw, Maguire, Varane, Dalot; Pogba, McTominay, Fernandes; Sancho, Ronaldo, Rashford

Tottenham:

Det finns få lag som varit så mycket upp- och ned som Antonio Contes Tottenham Hotspurs de senaste månaderna. Eller vad sägs om följande rad för deras senaste matcher:

- 5-0 mot Everton (W)
- 0-1 mot Middlesbrough (L)
- 4-0 mot Leeds (W)
- 0-1 mot Burnley (L)
- 3-2 mot Manchester City (W)
- 0-2 mot Wolves (L)
- 2-3 mot Southampton (L)

Mycket såg dock bra ut i måndagens 5–0-mangling hemma mot Everton och storsegern var nog absolut nödvändig för att ingjuta hopp i Spurs Champions League-jakt under återstoden av säsongen. Offensiven såg väldigt bra ut där Dejan Kulusevski kommit in bra i laget och svensken var involverad i det mesta mot Everton.

Det är nu upp till Conte och Spurs att stoppa trenden att låta ett bra resultat följas åt av ett rejält bottennapp, vilket varit läget på sistone. Tottenhams statistik mot övriga lag på den övre tabellhalvan lyder 4-2-8. När lagen möttes i London i höstas vann United med 3–0.

Ryan Sessegnon tvingades ut i halvtid mot Everton med en muskelskada, och lär ersättas av Sergio Reguilón här. Oliver Skipp och Japhet Tanganga återfinns alltjämt på skadelistan.

Preliminär startelva: Lloris; Davies, Dier, Romero; Reguilón, Höjbjerg, Bentancur, Doherty; Kulusevski, Kane, Son

Speltips: Ett svårbedömt toppmöte mellan två lag som inte gått att lita på alls på sistone. Jag lutar ändå åt hemmalaget som konsekvent stått för bättre prestationer än ojämna Tottenham. Manchester United DnB finns till 1,60 hos Nordicbet .

TV: Svår rad på Stryktipset - våra experter tipsar om spikar och drag!




This is the stats tab
This is the post tip