Manchester United:

Fick bara med sig en poäng från helgens match mot Newcastle, som slutade 0-0, efter att Marcus Rashford bränt ett jätteläge i matchens döende sekunder. Fysiska Newcastle utsatte United för svårigheter, men United tog över matchen mer och mer ju längre den led. Offensiven fortsätter dock att gäcka United och två avslut på mål – som dessutom följde 1-0-matchen mot Omonia Nicosia som avgjordes först på tilläggstid – över 90 minuter på hemmaplan är inte tillräckligt bra.

Spelmässigt fortsätter dock United ta kliv och närma sig den fotbollen Erik ten Hag strävar efter. Identiteten är mycket tydligare i alla spelfaser och framför allt positionsspelet i spelet med boll – såväl som det proaktiva försvarsspelet, ”off i deff” – har det skett stora framsteg de senaste veckorna. Inför Newcastle-matchen hade United lite sjukdomsbekymmer där Christian Eriksen missade matchen helt och Marcus Rashford begränsades till ett kortare inhopp. Det innebar att Cristiano Ronaldo och Jadon Sancho fick chansen från start, utan att någon riktigt lyckades ta den.

Inför toppmötet mot Tottenham har Eriksen återvänt till träning, men det återstår att se om dansken är redo att kliva in från start. Om inte är det inte otänkbart att Scott McTominay, som missade Newcastlematchen på grund av avstängning, kliver in i stället för Fred, som hade en mindre lyckad match i framför allt den första halvleken, för att addera mer fysik centralt i planen. Om Rashford är spelredo tror jag även att Ronaldo får inleda på bänken. Anthony Martial missar matchen, precis som Harry Maguie, Donny van de Beek, Axel Tuanzebe och Brandon Williams.

Preliminär startelva: De Gea; Shaw, Martínez, Varane, Dalot; Fernandes, Casemiro, McTominay; Sancho, Rashford, Antony

Tottenham:

Inkasserade ännu en trepoängare i helgen, när Everton besegrades med 2-0, och är nu uppe på tredje plats i Premier League på samma poäng som Manchester City – och med sju fler inspelade poäng än United (som dock har en match färre spelad). Antonio Conte fortsätter att nå resultat även om jag fortfarande inte är vare sig särskilt imponerad eller övertygad om Spurs insatser så här långt. Med 23 inspelade poäng på de första tio matcherna har dock Tottenham gjort sin främsta säsongsinledning sedan säsongen 1963/64, vilket inte går av för hackor.

Richarlison ådrog sig en skada mot Everton, vilket gör honom till ett frågetecken inför VM som drar i gång om nästan exakt en månad. När brassen klev av förändrade Conte från sin föredragna 3-4-3 till att spela med tre centrala mittfältare, med Yves Bissouma tillsammans med Pierre-Emile Höjbjerg och Rodrigo Bentancur, i en mer 3-5-2-liknande formation, med Heung-Min Son och Harry Kane som anfallsduo. Med Richarlisons skada och Dejan Kulusevskis frånvaro tror jag Conte kan inleda med den formationen på Old Trafford, vilket kan ge både mer defensiv stadga på mittfältet, såväl som förbättra det progressiva passningsspelet centralt i planen – vilket Spurs haft lite bekymmer med i säsongsinledningen.

Conte lyfte dock möjligheten att fortsätta med 3-4-3, med Lucas Moura, Bryan Gil eller Ivan Perisic att ackompanjera Son och Kane. Emerson Royal är fortfarande avstängd, Matt Doherty lär fortsätta i wingbackpositionen till höger.

Preliminär startelva: Lloris; Davies, Dier, Romero; Perisic, Bissouma, Höjbjerg, Bentancur, Doherty; Son, Kane

Speltips:

Det här ska bli ett mycket intressant toppmöte med två lag som besitter gott om kvalitet, men som inte kommit i närheten av att nå sitt tak så här långt – även om Tottenham resultatmässigt går bra. Jag tycker Manchester United tagit stora kliv de senaste veckorna och kontrollerar matchbilder på ett helt annat sätt än tidigare under säsongen, även om det alltjämt finns gott om förbättringsområden.

Jag förväntar mig en matchbild där United dominerar bollinnehavet – Tottenham har snittat 44 procent bollinnehav på bortaplan i ligaspelet – mot ett lägre Spursförsvar. United har offensiva kvaliteter men har också haft svårigheter att luckra upp låsta försvar – se bara dubbelmötet mot Omonia – särskilt när Christian Eriksen saknats. Oavsett om Conte väljer att fortsätta med 3-4-3 eller om han skiftar till tre centrala mittfältare tror jag vi kommer få se ett mer defensivt och omställningsinriktat bortalag, vilket sätter stora krav på Uniteds defensiva omställningar – där de tagit stora kliv på sistone. Marknaden förväntar sig mål här – de fem senaste mötena lagen emellan på Old Trafford har gått över 2.5-målslinan – men jag är inte lika övertygad om att det blir högoktanigt och svängigt här, utan tror snarare vi får se en match där United styr – varsamma för att ge Tottenham möjligheter att ställa om – och försöker hitta vägar igenom Tottenhams defensiv. Under 2,75 mål finns till 1,94 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip