Det är vidöppet inför returen på Old Trafford, trots att Atlético Madrid i stora stunder kontrollerade och dominerade tillställningen på Wanda Metropolitano efter João Félix tidiga och vackra 1–0-mål. Anthony Elangas viktiga kvittering gör dock att det är helt lika inför returen i Manchester.

Manchester United:

- Efter sju minuter fick vi kasta hela matchplanen i soptunnan, sa Ralf Rangnick efter 1–1-matchen borta i Madrid.

João Félix gav hemmalaget ledningen efter bara sju minuter när han vackert nickade in Renan Lodis välserverade inlägg. Målet tillkom från Uniteds högerkant, där Rangnick för ovanlighetens skull valt att spela Victor Nilsson Lindelöf i en högerbacksroll. Planen föll inte riktigt väl ut och ett passivt United hade stora problem att hantera ett intensivt och aggressivt Atlético Madrid som långa stunder dominerade matchbilden. United var det bollförande laget, men hade förtvivlat svårt att få till ett progressivt passningsspel och den direkta, raka stil som Rangnick förespråkar stod inte att känna igen alls, när ett sävligt och obeslutsamt United gång på gång avväpnades av Los Rojiblancos, särskilt i den första halvleken när man hade svårt att bryta igenom ett kompakt Atlético-försvar som hela tiden tvingade United
brett.

Årets upplaga av Atlético Madrid är dock inte det Diego Simeone-lag vi blivit vana att se och United kunde ta sig in i matchen sent, där inhopp från Aaron Wan-Bissaka och – framför allt – Anthony Elanga gjorde skillnad.

Åttondelsfinalen lever i allra högsta grad, men Manchester United måste stå för en betydligt bättre insats på hemmaplan än man mäktade med borta i Madrid. United kommer från en upplyftande seger i toppmötet mot Tottenham, där Cristiano Ronaldos hattrick banade väg för 3–2-segern, trots att nyckelspelare som Bruno Fernandes, Scott McTominay och Luke Shaw saknades.

Det råder alltjämt lite oklarheter kring vilka som är tillgängliga för United inför tisdagen. McTominay ser ut att återhämta sig efter en vadskada, men det låter desto mer oklart gällande Shaw och Fernandes, där den sistnämndes frånvaro förstås vore ett tungt slag.

Preliminär startelva: De Gea; Shaw, Maguire, Varane, Dalot; Pogba, McTominay, Fred; Sancho, Ronaldo, Rashford

Atlético Madrid:

Diego Simeones lag lyckades genomföra en nästintill perfekt match i hemmamötet och gjorde tillräckligt för att vinna matchen, men tappade i slutet lite av den totala kontroll man haft stora stunder och tvingades släppa in ett sent kvitteringsmål.

I första mötet försvarade sig Atlético strålande i sin 3-5-2-formation och kontrollerade matchen utan att vara bollförande. Geoffrey Kondogbia var en dominant kraft på mittfältet, särskilt under den första halvleken, och Atleti fick matchen precis dit man ville ha den och provocerade fram mängder av bollvinster i attraktiva positioner.

”Cholo” lär säkerligen vilja ha en liknande matchbild även på Old Trafford, men har precis som United en hel del spelare på frånvarolistan. Yannick Carrasco är avstängd och under söndagen tränade Atlético utan en hel drös spelare: Daniel Wass, Sime Vrsaljko, José María Giménez, Geoffrey Kondogbia, Thomas Lemar och Matheus Cunha. Mario Hermoso genomförde dessutom bara första delen av passet och ses som ett osäkert kort. Ángel Correa har också dragits med lite skadebesvär med en vrist, men hoppade in i helgens 2–1-seger mot Cádiz – där Atleti tog fjärde raka ligasegern utan att stå för en särskilt minnesvärd prestation.

Att både Vrsaljko och Wass saknas kan innebära att Marcos Llorente får ta klivet ut till högerkanten. Kondogbia var en nyckelpjäs i första mötet och kommer gå en kamp mot klockan för att vara spelbar här, detsamma gäller även för uruguayanske mittbackskuggen Giménez. Om duon missar så är det tunga avbräck för Atlético.

Preliminär startelva: Oblak; Reinildo, Felipe, Savic; Lodi, De Paul, Koke, Herrera, Llorente; Griezmann, Félix

Speltips:

Först och främst, med ett par nyckelspelare i båda lagen stämplade som osäkra kort är det nog en god idé att invänta startelvorna innan ni fattar era slutgiltiga beslut kring den här matchen. Det kommer bli en fascinerande taktisk duell det här, där det kommer bli spännande att se om United gjort läxan från bortamötet.

Jag tror inte United kommer vara lika håglösa som på bortaplan och förväntar mig en bättre insats här, vilket bör borga för en jämn och sevärd fotbollsmatch. Inget av lagen övertygar defensivt – vilket känns udda att säga om ett Simeone-lag – och något lag kommer vid något tillfälle i matchen högst troligt behöva jaga mål, vilket borde öppna upp matchen än mer. Sju av Atléticos åtta senaste bortamatcher har landat över 2.5-målslinan och United är Premier Leagues mest BTTS-glada lag (i 62 procent av Uniteds matcher och 61 procent av Atléticos har båda lagen gjort mål).

Speltips: Båda lagen gör mål till 1,96 hos Unibet .

TV: Formstarke Melker går för 13 rätt igen!




This is the stats tab
This is the post tip