Man United tar emot Reading på lördagen.
Mitt speltips: Över 2,5 hörnor för bortalaget Reading. 1.88 på Betsson eller Nordicbet .

Lite av en spekulationsrek från min sida. För Man United har blir det här elfte matchen sedan VM tog slut. Kommande vecka har de ligacupsemi mot Nottingham. Dubbelmötet är förvisso avgjort, så de kan rotera där, men det lär bli en final i den turneringen och den kommer såklart prioriteras. Sen väntar EL mot Barcelona i februari. Många matcher helt enkelt. Spelade ett bra lag mot Forest i onsdags där typ bara Varane vilades. Tog visserligen ut ett par spelare rätt tidigt. Men jag tror det blir lite rotation här på några positioner. Och med ett sämre lag är det såklart lättare för ett Championshiplag att få mer att säga till om. Kanske läge för plushcp då? Så kan det vara, men jag har respekt för storlagen som lätt kan ta ledningen trots rotation, byta in vassa spelare och det kan rinna på. Men matchbildsmässigt tror jag Reading kan vara hyggligt med.

Så min tanke här bygger dels på att Man U-rotation öppnar upp för Reading. Men låt säga att Man United ändå matchar sitt bästa möjliga lag så tycker jag Reading bör ha bra chans att slå den här hörnlinan. De är ett genomsnittligt bra Championshiplag. Ingen nedflyttningspanik och inte så mycket med uppflyttningsplatserna att göra. Så de kan definitivt gå all in i den här matchen och göra allt de kan. Matchfri vecka inför och efter den här - finns inget att spara på liksom. Tränare Paul Ince betonade just det på presskonferensen inför matchen. Så visst lär de verkligen försöka här och jag tror inte heller deras prestationsnivå kommer åka på en total punktering om Man United tar ledningen. Kommer ha med sig en del fans och det är en stormatch för ett Championshiplag. Så visst lär de ösa på även om resultattavlan skulle vara jobbig läsning för Ince och co.

Normalt sett är Man United inte ett lag som är superdominanta spelmässigt. Flera andra PL-topplag har 55%+ bollinnehav i genomsnitt medan det ofta är jämnt för Man United på den fronten. Släpper till lite fler målchanser och skott på mål också. Även hörnor. Nu är Burnley bättre än Reading, men de stod upp bra mot Man U på Old Trafford i ligacupen och hade tre hörnor vilket hade kunnat vara fler. Det var mot ett relativ ordinarie Man U. Kunde Burnley göra det då kan Reading göra det här.

Speltips: Över 2,5 hörnor i matchen.

This is the stats tab
This is the post tip