Maribor tar emot Birkirkara på måndagen.
Mitt speltips: Birkirkara att göra under 0,5 mål + under 4,5 mål i matchen. Går att kombinera sig fram till det spelet via Betbuilder-funktionen (under 0,5 mål av Birkirkara + under 4,5 mål i matchen).
Det gör att spelet sitter vid 0,1,2,3,4-0.

Maltesiska Birkirkara har italienska Giovanni Tedesco som tränare. En traditionellt italiensk tränare, dvs defensiven främst. Organisation framför allt. Deras bäste målskytt ifjol var en argentinare som gått vidare till nya äventyr på Cypern. Har ett par brassar som varit i maltesisk fotboll ett tag, men ingen är något extra. Den maltesiska ligan har en utlänningskvot och det är de utländska spelarna som gör skillnad. Birkirkara har lagt mer krut defensivt än offensivt när det gäller utländska spelare så på den här nivån tror jag de får det väldigt svårt att göra mål.

En hint om vilken klass maltesiska ligan håller fick vi under tisdagen när de regerande mästarna Hamrun blev totalt slaktade av Maccabi Haifa på hemmaplan (0-4). Då är ändå Hamrun ett snäpp över Birkirkara

Maribor rättmätig favorit

Slovenska Maribor ör ett rutinerat europalag. Ska inte säga att jag har järnkoll på deras vardag och vilken klass de håller. Men skulle väl tippa på att de håller ungefär allsvensk klass. Är precis som malteserna inte i säsong, så lär knappast vara full form för deras del. Tappat näst bäste målskytten från i fjol, kroaten Marko Tolić.

Ett förstamöte mitt i sommaren där jag har svårt att se Maribor vara i toppform. Jag tror inte det blir någon total överkörning med 5,6-0. Samtidigt tror jag malteserna får väldigt svårt att göra mål - den inhemska ligan är väldigt svag. Därför gillar jag det här spelet, som jag tycker ger vinst på många tänkbara slutresultat.

3-0?
This is the stats tab
This is the post tip