Rosenberg reser till Slovenien för att ta sig an AIK:s banemän Maribor.
Mitt speltips: Rak etta på Maribor. Slovenerna vinner alltså.

Första matchen av två.
Slovenska Maribor krånglade sig förbi AIK tack vare den stundtals så förhatliga bortamålsregeln.
Rosenborg föll borta mot Bate med 2-1, men lyckades vända på steken på hemmaplan (2-0).

Maribor är inte helt ovana vid de här sammanhangen. Tycker de visade klass över två möten mot ett starkt AIK. Var bättre än AIK i Slovenien och stod upp bra på Friends Arena. Har fått en usel ligastart poängmässigt, men det känns mer som tillfälligheter. Vunnit "xG-matchen" i alla ligamatcher hittills enligt statistiktjänsten jag använder. De har helt enkelt inte fått in bollen där. Men visade dock i AIK-matchen att de är starka och svårspelade på hemmaplan.

Är Rosenborg bättre än AIK i dagsläget?
Jag vill inte tro det. Starkt att slå ut Bate Barisov förvisso, men i bortamötet förlorade dem. Sladdar annars i den rätt svaga norska ligan. Ligger bara sexa där, vilket inte imponerar. Tycker inte heller de har de där vassa namnen vi sett Rosenborg ha historiskt sett.

Tror norrmännen får det tufft mot ett bollskickligt och individuellt rätt så vasst Maribor. Över ett dubbelmöte behöver det heller inte vara en katastrof att förlora borta - så länge man får in bortamålet. Maribor har lagt grunden till sina Europaframgångar via ett bra hemmaspel. Tror de gör vad som krävs för att vinna här.

2-1?
bet365 erbjuder 2.25 för ettan – känns klart bra.

This is the stats tab
This is the post tip