I en träningsmatch från småland sydvästra ställs division 4 laget Markaryds IF mot division 5 laget Delary Pjätteryd. Matchen spelas på Sparbanks Parken, på konstgräs, inför max 500 åskådare, så det är en klar fördel till Markaryd som på alla sätt är det bättre laget. När Markaryd dessutom har en stark seger i ryggen medan Delary Pjätteryd har en svag form är det ingen tvekan om att hemmalaget ska vinna detta möte minst två gånger på tre försök. Marknaden erbjuder dock bättre odds än så.

I helgen spelade Markaryd en träningsmatch hemma mot division 4 laget Västra Karup, från skåne nordvästra, som slutade 4 - 2. Nedan följer matchrapporten från Markaryds officiella hemsida:

"En trevande inledning på en kvart där det var lite Hawaii åt båda håll med mycket bolltapp och lite övertro på olika lösningar. Därefter så var det MIF som började ta tag i taktpinnen. Man återvann boll högt upp i banan vilket gjorde att man kunde etablera ett spel ganska så ihärdigt på motståndarnas planhalva. Ett par bra lägen vaskades fram men det resulterade inte i några mål. Men ett mål skulle komma innan pausen. Det var MIF som producerade detta då Leo Axelsson satte fram pannan på en hörna och placerade dit ledningsmålet för MIF. En halvlek som kontrollerades ganska så tydligt av MIF då man hade bra organisation i försvarsspelet över hela banan vilket brukar vara en nyckel till att också skapa målchanser framåt.

I upptakten av den andra halvleken så var det ett piggt Västra Karup som kom ut. Man rev och slet och hittade vägar in bakom MIF:s backlinje vilket skapade en del problem. På ett sådant inspel trycktes också bollen in i mål. Assisterande hade dock höjt flaggan för offside men efter en regelutbildning domarna emellan så godkände huvuddomaren målet och matchen var kvitterad. MIF killarna var inte särskilt nedstämda av detta kaos och istället så lyfte man upp spelet igen. Utdelningen lät inte vänta på sig. Återigen var det Leo Axelsson som var framme med pannan och snyggt tryckte upp bollen i nättaket på ett inlägg. MIF i återtagen ledning. En ledning som skulle utökas genom två säkra straffsparkar genom Axel Persson. Detta efter att Alexander Sjöström hade blivit nermejad i straffområdet där han fick en smäll i huvudet så att knät svullnade! Målproduktionen avslutades med en reducering tio minuter innan slutsignalen efter lite flipperspel i MIF:s straffområde.

Helhetsmässigt en bra träningskamp i ett underbart vårfagert Markaryd som gav vårvibbar inte bara av segern i matchen utan av klimatet också."

Gästerna Delary Pjätteryd har inte alls haft något bra år, då de ännu är utan seger. Säsongen började den sista februari då det blev en förlust mot Häradsbäck/Ryd med 0 - 2. Under mars månad har resultsiffrorna skrivits till 2 - 2 mot Strömsnäsbruks IF, 1 - 2 mot Liatorps IF/Eneryda IF och 0 - 4 senast mot Älmhults IF. Med den formen blir det oerhört svårt att få med sig en bra utdelning mot ett mycket bättre lag i Markaryd, som dessutom har hittat formen och spelat bra i sin senaste match.

Därmed finner jag ett värde i att Markaryd fortsätter vinna träningsmatcher - denna gång mot ett formsvagt lag. En rak etta spikas.

Speltips Markaryd - Delary Pjätteryd:
1 - odds 1.75 hos Unibet , 888sport , Casumo & LeoVegas .

This is the stats tab
This is the post tip