I åttondelsfinalen i Afrikanska mästerskapet ställs gruppsegraren Marocko mot den bästa trean, Malawi, på Stade Ahmadou Ahidjo. Marocko är obesegrade i turneringen och därmed favoriter till att ta sig vidare. Dock är inte motståndet så enkelt. Malawi har bjudit på hård kamp i samtliga landskamper. Så någon seger med stora siffror för Marocko bör det inte bli tal om.

Marocko började resan med att slå hårt underpresterande Ghana, där Sofiane Boufal blev matchhjälten med det enda målet. Därefter besegrades Komorerna med 2 - 0, efter mål av Selim Amallah och AZ Alkmaar anfallaren Zakaria Aboukhlal. Förbundskaptenen Vahid Halilhodzic luftade truppen något i den sista gruppspelsomgången mot Gabon - som slutade med 2 - 2.

Malawi har ett landslag som har vuxit under turneringen. I debuten blev det en 0 - 1 förlust mot Guinea. Dock studsade de tillbaka direkt i nästa omgång. Efter att ha legat under mot Zimbabwe vände Malawi och vann, tack vare två mål av Gabadinho Mhango. I den sista omgången ställdes de mot favoriterna Senegal - och klarade av att spela mållöst. Så svåra är Malawi att bryta ner.

Marocko, som är en titelutmanare, kan mycket väl stöta på samma hårda patrull som Senegal gjorde. Det råder inga tvivel om att svårslagna Malawi är mer än kapabla att göra drabbningen svår för favoriterna. Därmed blir det ett spel på att Malawi täcker handikapp linan på +1,5 mål. Då kan Malawi förlora landskampen med ett mål i skillnad, som 1 - 0 eller 2 - 1. Spelet sitter ändå.

Speltips Marocko - Malawi:
2 asian +1,5 (samma som Malawi +1,5 mål). Odds 1.70 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Preliminär startelva - Marocko:
Yassine Bounou, Achraf Hakimi, Romain Saiss, Naif Aguerd, Adam Masina, Sofyan Amrabat, Azzeddine Ounahi, Aymen Barkok, Sofiane Boufal, Youssef En-Nesyri & Ayoub El Kaabi.

Preliminär startelva - Malawi:
Ernest Kakhobwe, Stanley Sanudi, Lawrence Chaziya, Dennis Chembezi, Gomezgani Chirwa, Micium Mhone, Chimwemwe Idana, John Banda, Francisco Madinga, Khuda Muyaba & Richard Mbulu.
---

This is the stats tab
This is the post tip