Spanien ställs mot Marocko på tisdagen.
Mitt speltips: Spanien att göra över 1,5 mål i matchen. Betinia.

Tycker spanjorerna smygit lite under radarn hittills. Inledde med att mosa Costa Rica med 7-0. Säger kanske inte så mycket att det rann iväg där då motståndet var svagt. Därefter 1-1 mot tyskarna i en match där det kändes som att båda var rätt nöjda med krysset. Spanien dock favoriter live hela matchen. Tankade därefter rejält mot Japan där det kändes som att de hade full koll på läget. Förlust med 2-1, vilket naturligtvis inte hade hänt om de hade behövt vinna.

Vägen ligger nu rätt så öppen för att spanskt lag med väldigt hög potential i min bok. Första hindret är Marocko, som imponerade med sju poäng i en svår grupp. Tycker dock inte resultaten ska överskattas för mycket. I premiären mot Kroatien var min känsla att bägge var nöjda med kryss. Kroatien dock något bättre. 2-0 mot ett uselt Belgien i en match där belgarna gjorde en svag prestation. Ändå var Belgien klara favoriter live hela vägen fram till 1-0-målet. Bortsett målen skapade Marocko knappt något alls. Men visst har de ett bra lag med Ziyech, Saiss, Hakimi m.fl. Släpper in väldigt få mål.

Men så möter de inte lag av Spaniens kaliber särskilt ofta. Visst kan spanjorerna ibland ha problem att omvandla det bollinnehavsövertag de alltid har till målchanser. Tycker dock flera av de offensiva spelarna sett väldigt rappa och formstarka ut. Dessutom bra bredd där de alltid har spelare som kan komma in från bänken och påverka.

Jag tror de stora drakarna steppar upp nu när det vankas slutspel. Då ska det skilja en klass mellan de här två lagen. Tror Spanien lärt sig av flera matcher de haft senaste åren att de behöver gå för det dödande andra målet i stället för att lita på att de kan rulla bort tiden som är kvar. Exempelvis mot Schweiz i fjol tog de en tidig 1-0-ledning och hade koll på läget. Men så kom ett defensivt misstag, 1-1 och straffar krävdes för avancemang. Här tror jag de vinner rätt bekvämt om de bara får hål på marockanerna hyfsat tidigt.

2-0?

VM-TV: Sandebäck X2 bjuder på en VM-dubbel!
This is the stats tab
This is the post tip