Ligatvåan Marseille mot bottengänget Amiens.

Senaste möten
Amiens - Marseille 3-1

Marseille - Amiens 2-0
Amiens - Marseille 1-3

LIGUE 1
2. Marseille 27 16 7 4 39:27 55
19. Amiens 27 4 10 13 29:48 22

Marseille hemma
13 8 3 2 19:12 27

Formen
V, F, V, F, V

Senaste match
Nimes - Marseille 2-3

Amiens borta
13 1 5 7 12:25 8

Formen
O, F, O, O, F

Senaste match
Amiens - Metz 0-1

Storklubben Marseille ligger och taktar på en andraplats på Ligue 1. 13 poäng bakom PSG och tolv poäng före trean Rennes. Andraplatsen ger direktplats i Champions League vilket givetvis är önskvärt för Marseilles del. Att man ska käka upp avståndet till PSG känns lite otroligt men en säker andraplats är ändå bra gjort. Formmässigt så krånglade Marseille med sig tre poäng borta mot Nimes senast. Seger 3-2-där och innan dess torsk 1-3 hemma mot Nantes. Så jag tror att man kommer vara taggade att bjuda sin hemmapublik på lite mer än så. Truppmässigt så ser det rätt bra ut, skadorna är hanterbara och nästa match är inte förrän den 14 mars så med över en vecka tills dess kan Marseilles spelare blåsa på bara. Här finns inget att spara på - och dessutom vill man ha revansch på Amiens som skrällde och vann i vårens möte.
Amiens ja, man kommer från 0-1 hemma mot Metz senast och det var inte riktigt vad klubben behövde. Efter 27 omgångar så ligger man näst sist i tabellen och har en målskillnad på 29-48 vilket inte är sådär jättebra. Med 22 poäng har Amiens just nu fem poäng upp till både Nimes och Dijon, där de senare ligger precis över strecket. Marseille vill inte åka på en ny miss på hemmagräs och jag förväntar mig ett skärpt hemmalag som går ut och kör stenhårt för att få in ett tidigt mål och sedan kunna rida vidare på den vågen.

Preliminära elvor (Sportsgambler.com)

Marseille (4-3-3) Mandanda - Sakai, Caleta-Car, Gonzalez, Amavi - Rongier, Kamara, Sanson - Sarr, Benedetto, Payet

Saknar: Rodonjic:
Truppnyheter: Florian Thauvin återkommer äntligen från skada, även Strootman är med i truppen.

Amiens (4-2-3-1) Gurtner - Jallet, Opoku, Chedjou, Alessami - Blin, Moncondult - Otero, Kakuta, Diabeté - Guirassy

Saknar: Bakaye Dibassy, Mathieu Bodmer, Quentin Cornette och Steven Mendoza.

SPELTIPS
Jag spelar Marseille asian hcp -1 (pengarna åter vid uddamålsseger) till fina 2.09 hos Bethard , FastBet , 10bet eller SpeedyBet (3/5 units).

bet365 livestreamar matchen.

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip