Marseille:

Inkasserade första Ligue 1-segern sedan början på mars när Lens besegrades med 2-1 i helgen, vilket gör att Olympique Marseille återfinns på en sjundeplats i franska ligan. I Europa League-spelet har det gått desto bättre under våren där OM slagit ut Sjachtar Donetsk, Villarreal och nu senast Benfica, efter straffläggning, på vägen till semifinalen som alltså inleds hemma på Stade Vélodrome.

Atalanta kan nog räkna med ett hett välkomnande till smältdegeln Marseille. ”De kommer uppleva helvetet på Vélodromen”, säger klubbens president inför den första semifinalen. OM är starka på hemmaplan, där bara Lille plockat fler poäng i Ligue 1, men bortaspelet kommer nog behöva upp några snäpp om Marseille ska säkra en finalplats. Veteranen Jean-Louis Gasset – som anmärkningsvärt nog sparkades redan i gruppspelet från värdnationen Elfenbenskusten i Afrikanska mästerskapen i januari – har ändå lyckats få upp OM-skeppet på rätt köl efter en stökig säsong där Marseille haft tre olika tränare: Marcelino, Gennaro Gattuso och Gasset.

Samuel Gigot är avstängd här, och Gasset har sedan tidigare ett välfyllt rehabrum där vi finner Chancel Mbemba, Valentin Rongier, Bamo Meite, Quentin Merlin och Ismaila Sarr.

Atalanta:

Går en fin säsong till mötes med dubbla titelmöjligheter kvar under våravslutningen. Utöver den hägrande Europa League-finalen så är La Dea även klart för final i Coppa Italia, där man möter Juventus om två veckor.

Atalantas formkurva har pekat stadigt uppåt, med den imponerande 3-0-segern borta mot Liverpool på Anfield som krona på verket över en fin vår. Gian Piero Gasperinis mannar har fått upp ångan och har vunnit tre raka matcher och en hel drös offensiva spelare – Gianluca Scamacca, Charles De Ketelaere, El Bilal Touré, Ademola Lookman bland andra – har visat fin form och bidragit i poängproduktionen.

Isak Hien är avstängd här och Emil Holm är skadad, precis som Rafael Tóloi. Giorgio Scalvini gjorde dock comeback i helgen efter hamstringskada.

Målglatt i Marseille?

Jag tror det här mötet har förutsättningar för att bli en målglad affär. OM är starka och trygga på hemmaplan i infernalisk stämning på Stade Vélodrome. Marseille brukar hålla det relativt tajt på hemmaplan, men har några defensiva avbräck och står inför en tuff utmaning att hålla koll på en månghövdad och kvalitetsfylld Atalantaoffensiv. OM har gått över 2.5-målslinan i fem av deras sex senaste, Atalanta har gått över samma lina i fem av sju. Över 2.5 mål finns till 1,90 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip