Speltips: Benfica asian hcp 0,0 ( = insatsen åter vid kryss) @ 2,10 - bet365 -

Match två av två mellan Marseille och Benfica där vinnaren ställs mot Atalanta eller Liverpool i Europa League semifinal. Första mötet i Portugal slutade 2-1 till Benfica. Var ingen match som sprudlade av målchanser men portugiserna lyckades toffla in två baljor och fransmännen fick in en viktig reducering genom ett av få (deras enda?) hot framåt, Pierre-Emerick Aubameyang.

Inför denna match har Marseille kunnat träna utan att störas av spel i Ligue 1 då förbundet varit schyssta att låta lagen som är kvar i Europa få ledigt från inhemska ligaspelet. Med tanke på den usla form Jean-Louis Gassets team innehar (fem raka nederlag) så kan det vara både positivt och negativt med vila. Men det bör vara en fördel att inte behöva ödsla kraft och eventuellt dra på sig fler skador.

Chancel Mbemba var tillgänglig efter skada i första mötet men i övrigt fortsatt rätt mörkt på skadefronten. Jonathan Clauss, Bilal Nadir, Jean Onana, Valentin Rongier, Bamo Meite och Ismaila Sarr ser åter ut att missa. Har även ny skada på Quentin Merlin som klev av i halvtid i Lissabon. Amir Murillo ska testas sent. Kunde ta plats på bänken senast efter nästan tre månaders frånvaro för landslagsbacken från Panama.

Tycker det ser tamt ut framåt för hemmalaget men så länge som stjärnanfallaren Pierre-Emerick Aubameyang finns på planen kan man inte räkna bort Les Olympiens helt och hållet. Bakom honom dock extremt tunt när Ismaila Sarr är skadad.

Benfica i förarsätet löser avancemang

Benfica har inte haft samma lyx som Marseille att kunna vila inför denna match. Lirade hemmamatch mot ligasexan Moreirense 14/4 och vann då bekvämt med 3-0. Luftade truppen rejält och spelare som målis Anatoliy Trubin, Rafa Silva, Angel Di Maria och Casper Tengstedt fick chilla. Hade dessutom Nicolas Otamendi och Fredrik Aursnes avstängda så duon fick automatiskt stå över ligamatchen. Därmed bör även Benfica ha en hyfsat utvilad startelva att inleda matchen med.

Lutar åter mot att tränare Roger Schmidt har hela truppen tillgänglig. Juan Bernat och Tomas Araujo ska testas sent före matchen men Araujo bör kunna medverka och sedan om även Bernat kan ingå i matchtruppen så är det en bonus.

Benfica har klart fler hot framåt som Rafa Silva, Angel Di Maria, David Neres, Arthur Cabral och Casper Tengstedt för att nämna några. Kan här ligga på kontring och behöver inte gå framåt. Tror det passar laget fint.

Om man bara kan hålla Aubameyang i schakt så bör det bli avancemang för Svennis gamla skötebarn. Tycker inte det skiljer jättemycket i oddsen mellan rak tvåa och "insatsen åter vid kryss-spelet" och då Benfica startar med ett måls ledning så räcker oavgjort för att gå vidare.

Spelet sitter om Benfica vinner matchen. Vid oavgjort slantarna tillbaka. Om Marseille vinner så förloras insatsen.
This is the stats tab
This is the post tip