Marseille:

Kommer från en vecka med två ytterst viktiga segrar. Först besegrades Ajax hemma med 4-3, därefter slog OM Rennes med 2-0 på Stade Vélodrome. OM är nu femma i Ligue 1 med sex poäng upp till femteplacerade Reims, på sista Europaplatsen, inför onsdagens möte med krislaget Lyon. Den här matchen skulle ursprungligen spelats i oktober, men sköts upp efter att Lyons spelarbuss attackerats av OM-supportrar, där dåvarande Lyontränaren Fabio Grosso bland annat skadades i ansiktet.

Marseille har ännu inte förlorat på hemmaplan i ligaspelet med fyra segrar och två kryss så här långt, och Gennaro Gattusos gäng har bara släppt in ett enda mål på sex matcher.

Iliman Ndiaye blev utvisad mot Rennes senast och är avstängd här. Velntin Rongier är skadad och Joaquin Correa är ett frågetecken inför onsdagens match.

Lyon:

Krisrubrikerna och incidenterna har avlöst varandra rörande Lyon den här säsongen, där ägaren John Textor åtminstone sitter stilla i båten och väntar på att stormen ska bedarra av sig själv. Efter att ha sparkat Laurent Blanc och ersatt fransmannen med Fabio Grosso efter den katastrofala säsongsinledningen står OL nu på nytt på förändringens rand. Efter bara sju matcher har även Grosso fått sparken.

Textor har i skrivande stund inte presenterat någon permanent ersättare och Pierre Sage ser ut att få leda laget mot Marseille. Det går inte att nog understryka hur katastrofal den här hösten varit för Les Gones, som är sist i Ligue 1 med en seger på hela säsongen och sex poäng upp till säker mark. Bara Clermont har gjort färre mål än Lyons 11 och bara Lorient har släppt in fler än OL:s 25. I helgen föll Lyon tungt, 2-3, borta mot Lens. Det finns jobb att göra för Grossos ersättare, kan vi lugnt slå fast.

Corentin Tolisso, Johann Lepenant samt troligtvis även målvakten Rémy Riou missar matchen på grund av skador.

Kommer Lyon ur den djupa svackan?

Marseille är klar favorit i det här mötet mot krislaget Lyon, vilket är förståeligt. OM har dock matchats hårt på sistone och spelade dubbla matcher mot slutet av förra veckan, med segrar mot både Ajax och Rennes, och även om tabellen vittnar om att OM varit klart bättre än OL så här långt under säsongen så tycker jag långt ifrån alla frågetecken runt Marseille rätats ut. Jag undviker ettan här. Lyon både skapade och släppte till en hel del chanser mot Lens senast – där man vann xG-fighten med 3,03-2,66 – och det kan nog bli något liknande under interimtränare Sage när ett hårt pressat OL sliter desperat för välbehövliga poäng på bortaplan. Över 2.5 mål finns till 1,75 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip