Le Classique!

Det är en tabellfinal i den franska Ligue 1 när tvåan Marseille gästas av ettan PSG på Stade Velodrome. Det skiljer fem poäng mellan lagen. Båda har en fin form, med tre segrar och en förluster på de fyra senaste omgångar. Dock har PSG tappat en hel del poäng på bortaplan - i tillägg med att laget har ett par avbräck på nyckelspelarna. Marseille har en bra chans att minska försprånget i tabellen.

Marseille har redan lyckats besegra PSG denna månad. I åttondelsfinalen i Coupe de France blev det en 2 - 1 seger på hemmamark. Därefter har det blivit två raka trepoängare i ligaspelet då Clermont och Toulouse har besegrats. Med Igor Tudor som tränare har Marseille visat sig vara målglada. Champions League biljetten är allt annat än säkrat i tabellen, då Monaco och Lens är hack i häl. Så det gäller att fortsätta plocka poäng.

PSG är långt ifrån toppformen. Efter förlusten mot Marseille i ligacupen blev det också nederlag mot AS Monaco i ligaspelet. Vilket innebar en tredje förlust på fyra senaste bortamöten i Ligue 1. PSG har haft ett uselt bortafacit, men även förlorat mot Bundesliga mästarna Bayern München i Champions League. Sist tappades en 2 - 0 ledning till 2 - 3 innan Kylian Mbappe kvitterade och Leo Messi avgjorde på stopptid mot Lille på Parc des Princes.

Tränaren Christophe Galtier dras med stora bekymmer i defensiven. Att hålla nollan är något som PSG har misslyckats med i de sju senaste tävlingsmatcher. Därtill har Achraf Hakimi och Nuno Mendes skadat till. Fram i banan är Neymar också i sjukstugan och kommer att missa mötet. Stora avbräck för PSG! I och med detta är det märkligt att marknaden erbjuder jämna vinnarodds.

Då PSG har skador på nyckelspelare och ett skralt bortafacit känns oddset på en rak hemmaseger för högt och värdefullt. Dock finns det mer värde att lägga ett spel på en seger till Marseille på asiatisk handikapp, med en försäkring på pengarna tillbaka vid ett kryss. Det blir en förlust vid en seger till PSG och vinst vid en rak hemmaseger i matchen. Till lite mer än dubbla degen i odds.

Speltips Marseille - PSG:
1 asian 0 (samma som Marseille draw no bet) - odds 2.08 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Preliminär startelva - Marseille:
Pau Lopez, Chancel Mbemba, Leonardo Balerdi, Sead Kolasinac, Jonathan Clauss, Jordan Veretout, Valentin Rongier, Nuno Tavares, Cengiz Ünder, Ruslan Malinovskyi & Alexis Sanchez.

Preliminär startelva - PSG:
Gianluigi Donnarumma, Timothee Pembele, Sergio Ramos, Presnel Kimpembe, Juan Bernat, Danilo Pereira, Marco Verratti, Fabian Ruiz, Vitinha, Lionel Messi & Kylian Mbappe.
---

This is the stats tab
This is the post tip