Marseille -1,5 mål klickas till 1.80 hos Bethard .

Senaste mötet:
Strasbourg - Marseille 3-3

Ligue 1
4 Marseille 20 12 5 3 41:22 +19 41p
11 Strasbourg 20 6 6 8 24:33 -9 24p

Marseille hemma:
6-2-1 21-7

Form:
V,O,F,V,V

Senaste match:
Rennes - Marseille 0-3

Strasbourg borta:
2-3-5 9-20

Form:
V,F,V,F,F

Senaste match:
Strasbourg - Guingamp 0-2

Marseille förlorade det livsviktiga mötet mot Lyon i Choc des Olympiques i mitten av december. Men det har laget svarat upp med 3-1 hemma mot Troyes och 3-0 borta mot Rennes, samtidigt tappade både Monaco och Lyon poäng i helgen vilket har gjort att avståndet upp till ligatvåan Monaco nu bara är en poäng.
Rudi Garcia har gjort ett strålande jobb i Marseille och bortser vi från förlusten mot Lyon så har formen varit riktigt bra under en längre tid. På Stade Vélodrome har man fina siffror - på de fem senaste matcherna har man vunnit fyra (tre av dom med 2 mål eller fler) och en oavgjord. Krysset var 2-2 matchen mot PSG.

Strasbourg har gjort det riktigt bra som nykomlingar. En fempoängsmarginal ner till nedflyttningsstrecket är definitivt klart godkänt. Strasbourg inledde säsongen svagt men senare in på hösten reste sig laget och i början av december blev man det första laget den här säsongen att besegra PSG. Nu ser det dock ut som verkligheten har sprungit ikapp nykomlingarna - 0-3 mot tabelljumbon Metz innan juluppehållet och nu senast 0-2 hemma mot Guingamp. Tungt!

Line ups (whoscored):

Marseille 4-2-3-1
Mandanda; Bedimo, Abdennour, Rami, Sakai; Gustavo, Anguissa; N'Jie, Lopez, Thauvin; Germain
Out: Amavi
Doubtful: Sertic

Strasbourg 4-3-3
Oukidja; Lala, Koné, Mangane, Seka; Martin, Grimm, Goncalves; Costa, Saadi, Bahoken
Out: Corgnet, Terrier
Doubtful: Aholou, Kamara, Lienard

Jag tror hemmastarka Marseille löser det här, relativt enkelt. Formen är god och det finns betydligt mer kvalitet i laget än hos gästerna. Strasbourg har även ett par osäkra kort på frånvarolistan. Alexandre Oukidja som bara har gjort tre framträdanden i Ligue 1 den här säsongen förväntas vakta kassen i Bingourou Kamara frånvaro.

Tippar 2-0, vad tror ni?

@3quartistan på twitter

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip