EM närmar sig i en rasande fart!

Vet ni vad som också väntar runt hörnet? Copa America! Om undertecknad ska bevaka turneringen å R&K vägnar? Jajamen! Kommer att försöka bjuda på intressant läsning, bra rekar och intressant kuriosa under turneringens gång. Viss tidsskillnad, om än inte en mördande sådan då de flesta matcherna börjar mellan 23:00 och 01 svensk tid. Hoppas att ni hänger med på den resan och att den, faktiskt, otroliga formen håller i sig :)

Idag har jag dock ställt in siktet på träningsmatchen mellan Mexico och Uruguay. Detta är ett förberedande möte inför lagens deltagande i Copa America. Yes, Mexico ska faktiskt delta i den här upplagan då de, Kanada och USA är inbjudna gäster. Copa America spelas dessutom i USA... vad jag tycker om det behöver vi inte gå in närmare på, men förstår att CONCACAF lagen behöver någon typ av fördel för att kunna hänga med sina Sydamerikanska motståndare ;)

Skilda världar!

Mexico och Uruguay kommer in till turneringen i helt olika skeden.

Mexico är inne på sin tredje förbundskapten på lite drygt 2 år. Gerardo Martino fick chansen i 3 år, men floppen fick marinera alldeles för länge innan Martino fick kicken. Förbundet borde IMO agerat tidigare då ett vackert spel hjälper föga om man ändå inte får in bolen i nät.

Martinos efterträdare var Diego Cocca. Tränarvalet var ett skumt sådant då det är en tränare vars lags styrkor vanligtvis låg i det defensiva spelet. En rentav tråkig approach om man så vill. Givetvis var inte han lösningen på Mexicos offensiva problem och han fick kicken innan ett år hunnit passera.

Idag är det Jaime Lozano, som till en början var en interimlösning, som styr och ställer. Jaime Lozano fick ta över efter Cocca inför Gold Cup. En turnering som han faktiskt lyckades vinna trots att det inte ens var han som tog ut truppen. Ett prov på vilken skillnad olika tränare kan göra för gruppen!

På tal om tränare som gör skillnad, vet ni vem som numera leder Uruguay? Husguden Bielsa! Ni vet, han som körde torpedfotboll med Athletic Bilbao, tog upp Leeds till PL och förändrade (till det bättre) en hel generation chilenska spelare! Och som han tagit över "La Celeste"! Med 4 segrar, 1 kryss och 1 förlust ligger Uruguay numera på en andraplats i det sydamerikanska VM-kvalet endast två poäng efter Argentina. På den vägen har man dessutom slagit både Brasilien och Argentina med 2-0. Brassarna spöade man i Uruguay medan Argentina fick se sig besegrade I Argentina. STARKT!

Nattens trupp är givetvis inte hela Copa America truppen, men den håller rätt bra klass ändå:
Sergio Rochet; Maximiliano Araujo, Sebastián Cáceres, José María Giménez, Mathías Olivera; Manuel Ugarte, Rodrigo Bentancur och Nahitan Nández; Facundo Pellistri, Darwin Núñez och Brian Rodríguez

Litet frågetecken på Manuel Ugarte som tränar vid sidan av och frågetecken på bänken då han endast tagit ut 16 spelare till den här matchen. Men man förutsätter ändå att 16 spelare ska kunna hantera en ynka match. 

Mexico saknar också en del spelare, bl.a.  Ochoa, Hirving Lozano och Club Americas skyttekung Henry Martin. Overall så är det en rätt så ung trupp som består till mestadels Liga MX-spelare.

Matchen spelas på neutral mark (USA) och med allt ovanstående i åtanke så tycker jag faktiskt att Uruguay bör vara större favoriter än vad de i skrivande stund är.

Uruguay +0 taget till 1.85 hos bet365 .
This is the stats tab
This is the post tip