Hemmalaget jagar CL-plats samtidigt som gästande Union Berlin vill behålla sitt avstånd ner till bottenplaceringarna.

Gladbach gjorde en blek insats i veckan mot Werder Bremen och en poäng fick de med sig därifrån så nu är tre poäng idag nödvändiga. Werder Bremen har ryckt upp sig ordentligt så lite svårt att säga hur dålig Gladbach prestation egentligen var. Det är också ett hårt spelschema för att spela klart och därtill en värme som spelarna inte riktigt behöver hantera i vanliga fall eftersom säsongen är normalt över vid den här tidpunkten.

Union Berlin tog sin första poäng efter uppehållert i veckan när de spelade 1-1 hemma mot Mainz. En välbehövlig poäng och bra gjort med tanke på att laget fick ett rött kort i slutet av första halvlek. Behöver ta en handfull poäng till för att hålla sig kvar och med tanke på spelschemat så har laget en jättechans att göra så. Efter den här matchen möter de endast lag lägre ner i tabellen.

Två lag som gärna smäller på och som vi såg igår så känns det som att det börjar finnas en liten trötthet i vissa spelare på grund av spelschemat och värmen. De får visserligen byta fem spelare men trupperna är inte breda i klubbarna så det är inte någon självklarhet att göra alla byten. Det regnade frisparkar igår och jag tror det är en följd av dessa sakerna så jag blir inte förvånad om vi får se något liknande i den här matchen.

Jag spelar över 27,5 frisparkar @1.72 hos bet365 med 3u.

Twitter @robiiinbetting

This is the stats tab
This is the post tip