Riverside Stadium ger oss mötet mellan Middlesbrough och Cardiff under onsdagskvällen och här är det läge för hemmalaget att bryta den dystra trenden om de ska smyga med i jakten på playoff-spel.

Middlesbrough kliver in i denna hemmamatch som favoriter. Ser vi till form är det dock inte guld och gröna skogar i hemmalaget då de just nu är uppe i fem raka tävlingsmatcher utan trepoängare. Senast Middlesbrough var i farten så mäktade de med att knipa en poäng och detta genom en 1-1-match mot Swansea på bortagräs. Detta gör att hemmalaget nu har halkat ner till en niondeplats i ligan med 64 poäng på 43 matcher och just nu har de fem poäng att ta igen på sexan Sheffield Utd, men då med en match mindre spelad också - vilket är viktigt att poängtera!

Cardiff som agerar bortalag här har hittills under säsongen levererat 49 poäng på 43 ligamatcher. Med den poängskörden är gästerna ett tryggt lag på den nedre halvan, men någon bottenstrid är inte på tal. Cardiff har precis som Middlesbrough en medioker form och för gästernas del är det inför denna tuffa bortamatch ett utfall på tre raka ligamatcher utan poäng. Senast blev det förlust mot Sheffield Utd på bortaplan med 1-0 och med den matchen inräknad har Cardiff nu två raka ligamatcher utan ett enda mål gjort framåt.

Min idé inför avspark denna onsdagskväll är att hemmalagets motivation och kunnande bör visa sig sett till en väl genomförd match och jag tror helt enkelt att Middlesbrough ska vara bra nog för att leverera en efterlängtad trepoängare här.

SPELTIPS
Middlesbrough vinner matchen och detta spelas till 1.62 hos Lucky Sports .

Vad tror ni?

@johan_videll på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip