Speltips: BLGM till 1.70 hos bet365 .
—-
Middlesbrough mot Chelsea står på menyn när det är dags för semifinaler i den engelska ligacupen! I den andra semifinalen ställs Liverpool mot Fulham.

Nu när vi kommit till semifinal i ligacupen är det även dags för dubbelmöten! Middlesbrough börjar alltså hemma. Returmötet tar plats den 23:e januari.

Boro kommer från en snöplig och sen förlust senast mot Aston Villa i FA-cupen. Matty Cash skickade in matchens enda mål i den 87:e minuten. Tungt såklart men jag tycker Middlesbrough stod upp bra.
I ligaspelet har formen varit minst sagt svajig. 5 segrar och 5 förluster de senaste 10 matcherna. Kontinuitet har inte varit Boros ledord hittills den här säsongen.

Chelsea kommer från ett, i slutändan, säkert avancemang i FA-cupen mot Preston. 0-0 i halvlek blev tillslut 4-0 efter tre mål inom loppet av 10 minuter i mitten av andra halvlek.
Man har nu tre raka segrar i alla tävlingar och frågan är om Pochettino börjar få riktning på skutan?

Att åka till Riverside Stadium blir dock ingen enkel match för Chelsea. Boro vilade åtminstone ett par spelare senast mot Villa för att vara utvilade till den här matchen.

Chelsea målglada i båda riktningar

Bortsett från den hållna nollan senast mot Preston har Chelseas försvarsspel fortsatt varit svajigt. Endast 2 hållna nollor de senaste 10 matcherna och på hemmaplan tror jag Middlesbrough kan ha goda möjligheter att göra mål på Chelsea.
Både Jack Coburn och Emmanuel Latte Lath (5+ namn) är två offensiva spelare jag gillar som bör kunna skapa oreda för Chelsea i kontringsspelet. Det görs en hel del misstag i den där Chelsea-backlinjen, och det tror jag Middlesbrough är tillräckligt bra för att kunna utnyttja till skillnad från Preston senast, som trots allt är ett Championships sämre lag offensivt.

Om defensiven har sett svajig ut för Chelsea har offensiven vägt upp för det. 9 gjorda mål de senaste 3 matcherna och känslan är plötsligt att det flödar av alternativ som är i form. Jag skulle bli väldigt förvånad om man går mållösa från den här matchen, och jag tvekar inte en sekund på att man kommer mönstra ett starkt lag i denna semifinal.

Chelseas svajiga defensiv tror jag Middlesbrough är tillräckligt bra för att syna, men jag har även svårt att se Chelsea gå mållösa. Det gör att jag spelar BLGM till 1.70 hos bet365 !