Returmatch mellan Midtjylland och Celtic i kvalet till Champions League

Första mötet
Celtic - Midtjylland 1-1 (39' 1-0 Abada, 66' 1-1 Evander)

Cetlic: Barkas - Ralston, Welsh, Bitton (rött kort), Taylor - Tumbull, Soro, McGregor - Abada, Edouard, Christie

Midtjylland: Lössl - Dalsgaard, Sviatchenko, Hoegh, Paulinho - Anderson, Evander, Onyedika - Dreyer (rött kort), Junior Brumado, Sisto

SUPERLIGAN
5. Midtjylland 2 1 0 1 2:2 3

Senaste matcher
Midtjylland - Odense 1-2
Celtic - Midtjylland 1-1
AaB - Midtjylland 0-1

SKOTSKA LIGAN
* Har inte startat

Senaste matcher
Celtic - Preston North End 0-1 (träningsmatch)
Celtic - Midtjylland 1-1
Celtic - West Ham 2-6 (träningsmatch)

Spänningen är hög mellan de båda ligatvåorna från förra säsongen i respektive liga. Midtjylland har en torsk och en seger inledningsvis på den nya säsongen medan Celtics säsong inte börjat. Det är klart att det är en viss fördel för Midtjylland. Ett Midtjylland som sålt David Akintola till Turkiet alldeles nyligen.
Celtic tog ledningen i mötet på Celtic Park men efter utvisningen (två gula) på Bitton tog Midtjylland över mer och mer - innan Dreyer blev utvisad. Bitton missar givetvis matchen returen och så även Dreyer.

Midtjylland har ett bra lag och är inspirerat av moneyball-tänket vilket är intressant. Celtic är Celtic så att säga. Mycket energi och ganska brittisk spelstil överlag. Anfallsstjärnan Edouard är oerhört viktig och någon som danskarna måste hålla koll på om de ska ha en chans. Annars ser jag inte alls det här som en omöjlig uppgift för Midtjylland. De har börjat få en hel del rutin från Europaspel och gör spelaraffärer som svenska klubbar inte är i närheten av. Leigh Griffiths saknas för Celtic och Carl Starfelt är inte spelklar till denna match. Celtic har en del att fundera på i sitt försvar men kommer med en fin trupp trots allt.

Bortamålsregeln är slopad så om 0-0 står sig så leder det till förlängning eftersom första mötet slutade 1-1. För segraren väntar PSV Eindhoven, med största sannolikhet, i nästa runda. För förloraren väntar fortsatt Europakval men då i Europa League.

SPELTIPS
Jag tror på en jämn och tät match även på dansk mark. Jag spelar under 2,5 mål till 1.83 hos Bethard (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip