Midtjylland klara mästare och Nordsjälland inget att spela för mer än placering.

Senaste möten
Nordsjälland - Midtjylland 0-1
Nordsjälland - Midtjylland 0-1
Midtjylland - Nordsjälland 2-1

SUPERLIGAN
1. Midtjylland 33 25 3 5 53:23 78
6. Nordsjaelland 33 13 7 13 54:45 46

Midtjylland hemma
16 10 2 4 26:15 32

Formen
F, V, V, V; F

Senaste match
AGF - Midtjylland 3-0

Nordsjälland borta
16 6 2 8 29:30 20

Formen
V, F, F, F, O

Senaste match
Nordsjälland - AaB 0-0

Tre omgångar återstår av den danska superligan säsongen 19/20. Och det får man lugnt påstå har varit en enda lång framgångsresa för FC Midtjylland. Guldet är säkrat, man leder tabellen med 16 poäng före FC Köpenhamn och guldet var aldrig ens nära att tappas efter coronauppehållet. I den senaste omgången mot AGF Århus så roterade Midtjylland duktigt och föll med 0-3. Ett resultat som således inte spelade någon roll för dem. Vi får se hur coach Priske väljer att formera sitt lag hemma mot Nordsjälland. Men det är väl ingen vågad gissning att det blir en del rotation, ge spelare som inte spelat så mycket/framtidslöften chansen.
Nordsjälland ligger sexa i tabellen och har inget mer än äran och en möjlighet att gå om femman Ålborg att spela för. Knappast något som spelarna ser som en motivation i sig, utan här handlar det om två lag där det lag som kan finna mest spelglädje och kvalitet vinner. Det behöver inte vara Midtjylland bara för att de ligger etta i tabellen långt före Nordsjälland.

Däremot kan vi vara säkra på en sak. Midtjyllandstrikern Ronnie Schwartz kommer vara taggad på att göra mål. Han har chans att vinna skytteligan men är fortfarande två mål bakom Kamil Wilczek, som lämnade Bröndby i vintras, och har således tre matcher på sig att passera honom.
AGF-strikern Patrick Mortensen är en kasse före Schwartz också så det gäller att näta den här aftonen!

FC Midtjylland (4-2-3-1): Hansen - Cools, Scholz, Nicolaisen, Dal Hende - Onyeka, Cajuste - Dreyer, Evander, Mabil - Schwartz

Saknar: Kristian Riis, Tim Sparv och Gustav Isaksen

FC Nordsjælland (4-3-3): Vindahl - Thychosen, Hansen, Yttergård Jenssen, Mesik - Christensen, Kofod, Diomande - Atanga, Damsgaard, Sulemana

Saknar: Abdul Mumin, Jonathan Amon

SPELTIPS
Jag spelar Ronnie Schwartz som målskytt i matchen till 2.05 hos bet365 (2/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip