Seriepremiär i Danmark mellan fjolårstvåan Midtjylland och numera Andreas Alm-ledda Odense.

Förra säsongen

Midtjylland - Odense 3-0 (cupen)
Odense - Midtjylland 1-2 (cupen)

Odense - Midtjylland 1-1
Midtjylland - Odense 3-1

Preliminära elvor (Tipsbladet)

FC Midtjylland (4-2-3-1): Lössl - Dalsgaard, Sviatchenko, Høegh, Paulinho - Evander, Madsen - Dreyer, Sisto, Isaksen - Brumado

Saknar: Dion Cools
Osäkra: Charles Matos, Juninho, Frank Onyeka, Jens-Lys Cajuste, Sory Kaba, Awer Mabil

OB (4-4-2): Christensen - Laursen, Larsen, Juel Andersen, Skjelvik - Sabbi, Thomasen, Thrandarson, Kadrii - Fenger, Jebali

Saknar: Mikkel Hyllegaard
Osäkra: Jeppe Tverskov

Bröndby är regerande mästare i Danmark efter att Midtjylland inte lyckades hela vägen. Den danska storklubben, som gjort sig vant att göra stora försäljningar sista åren, har alltid ett väldigt starkt lag och så även i år. Midtjylland har haft en del omsättning i truppen där värvningar gjorts i form av Henrik Dalsgaard, Charles Matos och Juninho. De två sistnämnda verkar dock inte vara aktuella redan till seriepremiären på fredagskvällen. Å andra sidan har FCM tappat ett par bra spelare. Särskilt Alexander Scholz. Även Jesper Hansen, James och Luca Pfeiffer har lämnat. Frank Onyeka ryktas till Brentford och lär inte vara tillgänglig liksom vår EM-svensk Jens-Lys Cajuste. Cajuste ryktas även han ha klubbar efter sig. Midtjylland har blandat och gett på försäsongen men jag lägger ingen större vikt vid det.
Däremot så har Midtjylland en viktig match redan nästa vecka då Celtic väntar i CL-kvalet.

Odense fick nöja sig med en mittenplacering förra säsongen och har en för oss välkänd ny tränare i form av Andreas Alm. AIK:s vd Björn Wesström kliver in som sportdirektör i Odense efter årsskiftet. Med det sagt så tycker jag väl inte att truppen är avsevärt mycket starkare gentemot förra säsongen. Odense har ett stabilt gäng och Alms mål blir främst att hålla laget på den övre halvan för att kvala in till "mästerskapsserien" efter nyår. Odense, eller OB, har gjort rätt mycket mål på försäsongen så offensiven tycks vara ganska vass inför den här matchen. Man har Hyllegaard skadad och ett par andra frågetecken men Alm kommer kunna ställa ut ett relativt ordinarie lag har.

Av erfarenhet så är den första omgången ofta rätt så skrälltät och jag blir inte förvånad om OB tjuvar med sig poäng från det här mötet. Mitt spel blir på målmarknaden.

SPELTIPS
Jag spelar båda lagen gör mål i matchen till 1.86 hos Bethard (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip