1 asian -1 i första halvlek spelas i Midtjylland-The New Saints (TNS).
Spelet innebär pengarna tillbaka om danskarna leder med uddamålet efter första 45. Vinst vid tvåmålsledning, förlust om walesarna har kryss/leder.

Det är något väldigt härligt med sommarens kvalomgångar till EL/CL. Blåbärslag, halvbra lag och forna storlag med avdankade stjärnor i en rörig mix. Nu är vi framme i en omgång där det knappt finns några riktigt svaga lag kvar. The New Saints ifrån Wales känner jag dock är ett undantag. Håller inte lag från Irland, Nordirland och Wales särskilt högt rent generellt. Framför allt inte när det vankas bortamatch. Det är en sak att kötta sig till ett resultat hemma, bortaplan är en annan historia. I förra omgången krånglade sig TNS vidare via en knapp seger mot ett lag från Gibraltar. Innan dess åkte de ur CL-kvalet efter att bland annat ha förlorat med 5-0 på bortaplan mot ett lag från Kosovo.

Förra veckans match slutade 2-0 till Midtjylland efter en tvåmålsledning i halvtid.

Danska ligan verkar i nuläget vara snäppet bättre än svenska. Minns hur Nordsjälland rätt enkelt manövrerade ut AIK över 180 minuter. Varje match är unik och allt det där, men Midtjylland är nog snäppet bättre ändå. Får inte använda nyförvärvet Alexander Scholz, men ska ha toppchans här ändå. Fått bra snurr på ligaspelet efter en mer tveksam inledning och formen verkar vara på väg. Tränare Jess Thorup har inför matchen pratat om vikten av att ta tag i det här från start genom att koppla ett tydligt grepp direkt.

Danskarna ska vara minst två klasser bättre här och jag tror att de är skickliga nog för att blåsa walesarna av banan. TNS vet att de måste gambla sig till en ledning för att det här ska leva på allvar - genom att öppna upp sig i ett mer offensivt tänk jämfört med förra veckan kommer vi få en matchbild där danskarna får mer ytor och kan utnyttja kvalitetsskillnaden mellan spelarna ännu mer.

2-0 i halvtid?




This is the stats tab
This is the post tip