Milan tar emot Atalanta på lördagen.
Mitt speltips: Båda lagen gör mål + över 2,5 mål i matchen.
1.80 hos bet365 .

Båda lagen har gjort mål + matchen har haft minst tre mål i 10/18 ligamatcher för Atalanta. För Milan är siffran 11/18.

Hade det här spelet på Milan i deras förra match, mot Cagliari. Trots ett flertal chanser, ett antal avslut och runt 1.20 i expected goals nollades Cagliari och spelet bommade. Men Milan gjorde två mål igen, trots ett antal avbräck.

Romagnoli, Saelemaekers och Hakan Calhanoglu väntas vara out. Kjaer fick bryta i halvtid senast, men kan eventuellt bita ihop och spela. Trots alla spelare som saknas fortsätter Milan rada upp bra resultat i serieledning. Zlatan är nu tillbaka efter skada och här väntas han stöttas upp av Leao, Diaz och Kessie bland annat. Milan har gjort mål i samtliga Serie A-matcher den här säsongen och bör ha bra chans att näta mot ett Atalanta som är klart bättre framåt än bakåt.

Tänkbar elva:
G. Donnarumma; Calabria, Kalulu, Musacchio, Hernandez; Tonali, Kessie; Castillejo, Diaz, Leao; Ibrahimovic.

Atalanta har gjort mål i 15/18 matcher. Bara Inter har gjort fler mål i ligan och laget ligger även högt till vad gäller expected goals, så de skapar även en hel del chanser. Statistiken säger vad ögat ser när man tittar på Atalanta, även om de kanske inte är lika målglada som förra säsongen. Trots strulet med spelgeniet Papu Gómez kan Gasperini matcha en offensivt bra elva med Zapata, Ilicic, Muriel och Gosens tillgängliga. Har här en bra segerchans mot ett frånvarostukat Milan och lär väl spela sitt vanliga offensiva spel. Roterade en del i veckans match mot Udinese för att kunna matcha bästa tänkbara elva här:

Gollini; Toloi, Romero, Djimsiti; Hateboer, De Roon, Freuler, Gosens; Pessina; Ilicic, Zapata.

Milan har sett över hela säongen släppt in lite färre mål än de "borde" sett till expected goals. Rimligt att tro att det kommer jämna ut sig andra halvan av säsongen. Tror inte de håller nollan mot offensivt starka Atalanta i alla fall. Milan öser själva in mål och mot ett Atalanta som inte heller är vinna ligan-bra defensivt bör de också kunna näta. Och inte landar vi på 1-1 här? Nej, över 2,5 mål i en match där bägge lagen nätar känns klart troligt här.

2-2, 2-1, 1-2 eller liknande?

bet365 livestreamar matchen.

This is the stats tab
This is the post tip