Milan, som slåss för Europa, kan förvänta sig ett defensivt Bologna med gott självförtroende.

Senaste möte
Bologna - Milan 0-0

Förra säsongen
Bologna - Milan 1-2
Milan - Bologna 2-1

Serie A
7. AC Milan 34 15 11 8 47:33 56
15. Bologna 34 9 10 15 37:48 37

Milan hemma
17 10 4 3 27:16 34

Formen
F, F, O, V, F

Senaste match
Torino - Milan 2-0

Bologna borta
17 2 6 9 16:29 12

Formen
V, V, O, V, F

Senaste match
Bologna - Empoli 3-1

Milan har haft sina chanser att krydda den här säsongen. Året började alldeles lysande och från nyår och fram till derbyt mot Inter i mitten på mars, då var Milan obesegrade i Serie A. Man radade upp segrar och nyförvärvet Piatek sprutade in mål. Det såg ut som att Gattuso på något sätt fått ordning på det lag som såg tröttsamt ut på hösten. Men nu är det lite mer negativt igen. Sen derbytorsken mot Inter har Milan bara en seger på senaste sju - hemma mot Lazio med 1-0 - och man har samtidigt åkt ur Coppa Italia mot just Lazio.

Milan har ett rätt bra lag, men det är spretigt. Nu var det länge sedan allt klickade också. Milan har inte gjort mer än ett mål i någon av sina sex senaste ligamatcher. I två av dessa har man blivit nollade, två senaste om vi räknar in cupförlusten med 0-1 hemma mot Lazio. Föll senast med 2-0 borta mot Torino utan att imponera. Det såg idéfattigt ut. Milan har sex pinnar upp till Atalanta på sista CL-plats. Man har en poäng upp till Torino, som man föll mot senast i en viktig match om Europa, och två till Roma på femteplats.

Bologna har gjort en väldigt stark uppryckning. Vid årsskiftet såg man ut att vara ett lag för Serie B men på sistone har man varit riktigt, riktigt bra. Tränarbyten från Filippo Inzaghi till Sinisa Mihajlovic har uppenbarligen gett effekt. I början var det trögt även för den gamle frisparkskungen, men på sista åtta omgångarna har Bologna hela sex segrar. Bland annat med 3-0 hemma mot Samp och 2-3 borta mot Torino. Senaste bortafajten fick man 0-0 mot Fiorentina. Poäng här hade betytt ett jättekliv mot nytt kontrakt. Inför kvällens match är man fem pinnar före Empoli på sista nedflyttningsplats. Detta med bara nio poäng kvar att spela om efter den här omgången.

Preliminära elvor (Gazzetta)

Milan (4-3-1-2) Donnarumma - Abate, Zapata, Musacchio, Rodriguez - Kessie, Biglia, Calhanoglu - Paqueta - Piatek, Cutrone

Saknar: Romagnoli (avstängd), Bonaventura, Caldara, Calabria, Strinic, Conti

Bologna (4-2-3-1) Skorupski - Calabresi, Danilo, Lyanco, Dijks - Poli, Pulgar - Orsolini, Dzemaili, Sansone - Palacio

Saknar: Mbaye och Soriano (avstängda). Mattiello.

SPELTIPS
Bologna är nöjda med en poäng här och Milan är nöjda bara de vinner. Jag spelar under 2,5 mål till 1.90 hos bet365 (2/5 units).

bet365 livestreamar Milan-Bologna & alla Serie A-matcher.

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip